USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Українці отримують «в конвертах» 50 мільярдів гривень

9 Вересня 2011 09:46
Тіньовий фонд заробітної плати, яку виплачують українцям в «конвертах», становить 50 мільярдів гривень.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр України, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко, повідомляє Главред.

«Якщо загальний фонд заробітної плати в країні становить 490 мільярдів гривень, то приблизно 50 мільярдів знаходяться в тіні. Це той мінімум, який називають зараз вчені», – сказав Тігіпко.

За його словами, фактично у сфері бізнесу частка зарплат у «конвертах» може сягати від 40 до 50%, оскільки половина заробітної фонду в країні припадає на бюджетний сектор – учителів, лікарів.

Сергій Тігіпко повідомив, що зараз в уряді йде робота по ряду законопроектів, що стосуються легалізації зарплат і робочих місць, в яких враховано досвід Чехії, Болгарії, Іспанії, Португалії та інших країн.

«Ми заклали вимогу попередньої реєстрації трудового договору. Людина не має права приступити до роботи, поки в неї не буде трудовий договір і поки цей документ не зареєструють у Пенсійному фонді», – сказав віце-прем'єр-міністр.

Крім того, у законопроектах щодо легалізації Мінсоцполітики пропонує закласти норму гарантованих розмірів заробітних плат.

«Ми заклали норму, яка передбачає 9 категорій гарантованих зарплат залежно від кваліфікації. Держава має подбати, щоб людині не платили менше гарантованого рівня, і щоб працівник отримував у разі виходу на заслужений відпочинок гідну пенсію», – підкреслив чиновник.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
жизнь Показати IP 9 Вересня 2011 12:36
и на должностях менеджеров будут трудоустроены граждане с квалификацией - дворник. достаточно просто ввести одноразовый налог на зарплату (10%) и все будут платить в белую. а сейчас как? +/- 45% платит фирма налогов при расчете з/п, плюс с человека высчитывают 15%. это НОРМАЛЬНО? вот и работают все на минималках, иначе просто разорение.
VSC Показати IP 9 Вересня 2011 13:19
Все конечно верно, но веселит то, что это озвучивает Сережа Тыгибок, который столько бабла у бюджета уворовал, что нам и не снилось.
пенсіонер Показати IP 19 Вересня 2011 01:45
от і тигибало з свого кармашкі скоро поповне казну ........

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus