USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

Українці забрали в азербайджанців «золото» силою. ФОТО

9 Серпня 2013 16:10
Українці блискуче заявили про себе на Чемпіонаті Європи з універсального бою, що нещодавно завершився в Азербайджані. У місті Гусар в Олімпійському спортивному комплексі змагалися юнаки та дівчата середнього і старшого віку: 14-15 і 16-17 років. У цих змаганнях взяли участь 156 спортсменів з 20 країн Європи.
У складі національної збірної України з універсального бою троє волинян - Тарас Ліщинський та Назар Пилипчук, вихованці обласного спортивного клубу «Магістр», їх тренери - майстер спорту України Грисюк Д.І. та багаторазовий чемпіон України Рехнюк В.В.; а також Максим Боярчук - вихованець Волинського регіонального клубу рукопашного бою «Інсайт», тренери - Заслужений тренер України Паліївець В.А., майстер спорту України Веремій І.В., майстер спорту України Кулаков О.В.
Змагання відбулися у кілька етапів. Так, на першому з них два бійці з однієї вагової категорії, одягнені у червоне і синє кімоно за звуковим сигналом наввипередки долали смугу перешкод - стіну, рукохід, зруйнований міст, тунель, метання ножів, стрільбу з рушниці, канатну сітку, канат тощо, фінішною точкою якої був боксерський ринг.
Другий етап змагань складається з 2 раундів двобою - рукопашного бою, повний контакт або боротьби, легкий контакт. Спортсмен, який здобуває перемогу в двох із трьох раундів або виграє двобій достроково нокаутом, больовим чи задушливим прийомом, перемагає в сутичці і виходить до наступного кола змагань.
Волинські спортсмени взяли участь в обох версіях, тобто контактах, поєдинках із універсального бою. Так, Тарас Ліщинський, змагаючись у легкому контакті, достроково переміг усіх своїх суперників та вийшов до фіналу турніру, де зустрівся із чемпіоном Росії з бойового самбо.
Ставши чемпіоном Європи в легкому контакті з універсального бою, Тарас Ліщинський вирішив не зупинятись на досягнутому та позмагатись за нагороди уже в наступні дні змагань.
Проте, як кажуть, спортивне «щастя» йому не дісталося і волинянин задовільнився бронзовою медаллю у повному контакті.
Не менш яскраво виступив на даному турнірі його друг та одноклубник - Пилипчук Назар, який у легкому контакті дійшов до півфіналу, де також поступився росіянину, зайнявши 3 місце.
Найрезультативніше серед наших земляків та й усього складу Національної збірної України вдалось виступити вихованцю «Інсайту» - Максиму Боярчуку. Він у легкому контакті виборов «срібло», а в повному – «золото». Причому у фінальному поєдинку повного контакту, який проходив в останній день змагань, Максиму протистояла фактично уся спортивна зала на чолі із дуже титулованим бійцем – представником Національної збірної Азербайджану.
Здобуті спортсменами Волині результати, а це 3 золотих, 1 срібна та 2 бронзові медалі, вважаються основним внеском у скарбничку нагород Національної збірної України. А вона, згідно з підсумками турніру, посіла 3 загальнокомандне місце! Золото чемпіонату Європи з універсального бою отримала країна – господар змагань Азербайджан, а 2 місце посіла найбільш чисельна команда чемпіонату – Росія.
Допомогли в організації поїздки волинської команди благодійний фонд «Фонд Ігоря Палиці - Новий Луцьк», керівник Волинського управління громадської організації «Всеукраїнська спеціальна колегія з питань боротьби з корупцією та організованою злочинністю» Станіслав Куренда та директор підприємства «Естрелла» Олександр Передрій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus