USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Українцям продовжили можливість перетинати кордон за внутрішніми паспортами

19 Квітня 2022 08:43
Українці й надалі можуть перетинати кордон із суміжними країнами за внутрішніми паспортами.

Як повідомляють у Держприкордонслужбі, таке рішення ухвалили, зважаючи на ситуацію, що складається на території України під час воєнного стану, коли люди не можуть швидко і вчасно оформити паспорт громадянина України для виїзду за кордон.

Саме через гуманітарні обставини та за раніше досягнутими домовленостями з суміжними країнами співробітники прикордонного відомства здійснюватимуть пропуск громадян України, в тому числі і за внутрішнім паспортним документом.

Це стосується всіх громадян, незалежно від областей, з яких вони прямують.

Діти, які не досягли 16-річного віку, можуть виїхати за наявності паспорта громадянина України або свідоцтва про народження дитини (за відсутності паспорта громадянина України).

«Водночас Державна прикордонна служба звертає увагу громадян України, що в окремих випадках під час перебування за кордоном може виникнути гостра необхідність наявності закордонного паспорта, що визначено законодавствами країн, де наші краяни планують перебувати, або під час поїздок між різними країнами. Тому радимо громадянам України враховувати різні ситуації та за можливості оформити собі закордонний паспорт ще до перетину кордону», – наголошують у відомстві.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus