USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Українцям приходять фальшиві штрафи від шахраїв: як уберегтися

12 Жовтня 2020 10:42
Українцям приходять фальшиві штрафи за порушення ПДР від шахраїв. Сплативши його, водії втрачають свої кошти. Щоб уберегтися, в поліції радять перед тим, як відправляти гроші, перевірити наявність санкції в базі.

Про це йдеться в матеріалі OBOZREVATEL.

«До нас зверталися водії, говорили, що їм прийшов штраф, проте в цей час вони були в іншому місці. Так, ми виявляли автомобілі-двійники», – говорить прессекретарка патрульної поліції України Яна Кутова. Що стосується липових штрафів, то тут поки такої інформації немає. Але в будь-якому разі у відомстві радять перш ніж оплачувати, перевірити по базах.

Зробити це можна кількома способами, наприклад, в електронному кабінеті водія на сайті e-driver.hsc.gov.ua, на сайті МВС, а також у додатку «Дія». Адвокат Андрій Вареник теж радить перш ніж бігти оплачувати штраф, спочатку перевірити його справжність.

«На жаль, із введенням діджиталізації в країні в шахраїв збільшилася можливість доступу до різних баз. Вони можуть легко купити дані людей. Тому перевірити штраф можна на офіційному сайті МВС за номером автомобіля або технічного паспорта. Є різні додатки і чат-боти в телеграмі. Або просто зателефонувати на 102. Якщо ніде ви своє порушення не знайшли, то сміливо його ігноруйте», – рекомендує він.

Скаржитися в поліцію адвокат пропонує тільки в разі, якщо ви постраждали. Наприклад, оплатили штраф, а потім з’ясувалося, що його надіслали шахраї.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 12 Жовтня 2020 11:05
Сайти не відкриваються.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus