USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Українців попередили про епідемію кору

5 Лютого 2017 17:27
Буковинські лікарі попереджають про небезпеку розповсюдження кору в Україні. Від недуги у сусідній Румунії вже загинули 14 людей. Натомість влада запевняє - ситуація щодо захворюваності на кір в області контрольована, інформує Погляд.

2 лютого 2017 року у Чернівцях зорганізували оперативну нараду у зв’язку зі спалахом кору в сусідній з Буковиною Румунії. Про це повідомляє прес-служба Чернівецького обласного лабораторного центру МОЗ України.

Фахівці зважили можливий ризик для мешканців області та зосередили увагу на координації дій всіх рівнів надання медичної допомоги у разі стрімкого зростання кількості хворих на кір.

В Україні значних підйомів показників захворюваності на кір поки що не спостерігається. Безпосередньо на Буковині наразі ситуація щодо захворюваності на кір є стабільною та контрольованою. Заступник начальника управління, начальник відділу організації лікувально-профілактичної роботи та охорони здоров’я дітей і матерів Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА Любов Крикливець повідомила, що впродовж останніх років у Чернівецькій області не реєструють високих показників захворюваності на кір. У 2016 році було три випадки кору, два з них – серед дорослих та один – у дитини.

За інформацією фахівця, зараз в області від кору щеплено 51% дітей до року та 20-40% дітей старшого віку. Наразі область має в наявності майже 30 тисяч доз вакцини для профілактики кору. Відтак проведення планових щеплень триває у звичному режимі.

Водночас, зважаючи на територіальну наближеність Румунії та інтенсивний міграційний процес, медики та науковці зважили всі можливі ризики погіршення епідситуації щодо кору в області та зосередили увагу на координації зусиль на такий випадок. Зокрема, представники ОКЛ та ОДКЛ поінформували, що в медзакладах є необхідний резерв ліжок для госпіталізації інфекційних хворих і триденний запас базових медикаментів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Юлія Показати IP 5 Лютого 2017 19:21
Зараз знову будуть якусь вакцину на дітях випробовувати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus