USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Як підтримати кримських татар в інтернеті

18 Травня 2015 11:36
Українців закликають долучитися сьогодні, 18 травня, в день 71-річчя депортації кримських татар, до Twitter-шторму на підтримку кримськотатарського народу. Про це інформує ТСН.

Для того, щоб взяти участь в акції, треба сьогодні, з 11:00 до 13:00, використати свій акаунт у Twitter і написати твіт зі спеціальними хештегами: #SaveCrimeanTatars, #QirimSurgunu.

Приклади готових твітів:

– Права кримських татар повинні бути захищені.
– Ні – новому терору в Криму.
– Стоп цензурі кримськотатарських ЗМІ.
– Права крымских татар должны быть защищены.
– Не допустим террора в Крыму.
– Rights of Crimean Tatars must be protected.
– Say no to the new terror in Crimea.

Ініціатори заходу – ГО «Центр UA», Крим SOS, Громадський рух «Чесно».

Водночас мітинг-реквієм, присвячений дню пам’яті жертв депортації кримськотатарського народу, відбудеться сьогодні о 13:00 в Луцьку на Замковій площі (біля пам’ятника жертвам політичних репресій). Опісля всі охочі зможуть переглянути перший кримськотатарський повноформатний художній фільм і першу художню картину про депортацію кримських татар «Хайтарма» в обласній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки.

До слова, 18 травня в Україні відзначають річницю депортації кримськотатарського народу з Криму.

«З моменту анексії півострова права кримськотатарського населення зазнали жорстоких утисків. Численні порушення прав людини, переслідування активістів та журналістів за їх проукраїнську позицію стали жахливою реальністю. Суттєвих обмежень зазнали і права на свободу слова – 1 квітня майже всі незалежні, кримськотатарські ЗМІ були закриті», – повідомляють організатори Твіттер-шторму.

Цього року окупаційна влада обмежила право на мирні зібрання, заборонивши проводити акцію до річниці депортації кримських татар, яка мала відбутися у Сімферополі (Крим).

«У цій ситуації громадяни України повинні висловити свою підтримку краянам, які опинилися в таких жахливих умовах. Ми запрошуємо кожного приєднатися до нашої акції та надіслати твіт у підтримку кримських татар», – зазначають організатори всеукраїнського заходу.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 18 Травня 2015 11:57
Це тих підтримувати, що мають російське громадянство? Вони ж паспорти взяли в путіна. Ще й підуть в армію росії і по наказу будуть нас вбивати.
Захистіть нас Показати IP 18 Травня 2015 13:30
Вони стояли і мовчали і мовчки чухали чуби ...( з листопада 2013 року і по сьогодні). Язики мають і голови і свою думку чи ні ?!
Олена Показати IP 18 Травня 2016 09:24
Кримські татари єдині стали на захист Криму, допомогали нашим хлопцям, перекрили дорогу до Криму. В них вдруге відібрали батьківщину, і вони вірні Україні. І ви ще смієте на них щось казати???!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus