USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Українцям заборонили споживати газ без лічильників

7 Квітня 2011 17:56
Якщо мешканці квартир та приватних будинків будуть відмовлятись від встановлення лічильників, розподіл їм природного газу припинять.
Верховна рада дозволила відключати газ споживачам за відмову від своєчасного встановлення газових лічильників. Відповідний закон у четвер підтримали 232 депутати, пише ЛІГА.net .
Документ передбачає, що постачання природного газу здійснюються за умови його комерційного обліку з 1 січня 2012 року для населення, яке споживає газ комплексно, у тому числі для опалення; з 1 січня 2016 року - для тих, хто використовує газ для підігріву води і приготування їжі; з 1 січня 2018 року - для тих, хто використовує газ виключно на приготування їжі.
Якщо мешканці квартир та приватних будинків відмовляються від встановлення лічильників суб'єктами господарювання, які здійснюють розподіл газу на їх території, розподіл їм природного газу припиняється.
Передбачено, що лічильники населенню встановлюються за рахунок суб'єктів господарювання, які здійснюють розподіл газу, за рахунок коштів держбюджету, а також - за бажанням - за рахунок самих мешканців.
Підприємці - фізичні та юридичні особи, які користуються газом для ведення підприємницької діяльності, встановлюють лічильники за свої кошти.
Відмова підприємця від встановлення лічильника до 1 квітня 2011 року є підставою для того, щоб організація, яка розподіляє газ, розірвала з підприємцем договір на поставку або розподіл газу.
Також документом передбачено, що нові або реконструйовані житлові будинки, виробничі або невиробничі будівлі вводяться в експлуатацію лише за наявності вузлів обліку природного газу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus