USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

«Волиньгаз» залишив луцьку багатоповерхівку без газу

11 Липня 2016 19:53
Мешканцям луцького будинку не включають газ після встановлення загального лічильника.

В редакцію Інформаційного агентства Волинські Новини звернувся лучанин, який проживає у будинку 7 на вулиці Кравчука. Він повідомив, що сьогодні в їхньому будинку відключили газ, щоб встановити загальний газовий лічильник, хоча люди були проти.

За станом на 19.00 годину газ в будинку так і не включили. Це викликало обурення в мешканців.

ІА Волинські Новини звернулося за коментарем до аварійно-диспетчерської служби 104 Луцька.

Там повідомили, ще подачу газу не відновлюють через те, що усіх мешканців немає вдома. Згідно з інструкцією, відновлення газопостачання можливе лише за умови присутності в квартирах усіх мешканців будинку.

Таким чином, увесь будинок став заручником відсутності декількох жильців. Натомість газовики переконують, що всіх мешкаців поінформували про цей факт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
Газовик Показати IP 11 Липня 2016 22:12
Так вам і треба! Нема чого на мій газ рота роззявляти! Заплатіть мені і я включу.
Василь Показати IP 11 Липня 2016 22:27
А коли відключали, всі мешканці вдома були? Да там половина на відпочинок поїхала, а в іншої на заміну квитки на руках. Тепер до осені всім без газу бути? Може треба вентилі якісь ставити щоб хоч частина людей могла себе людьми бачити?
анонім. Показати IP 11 Липня 2016 22:54
Скільки вже можна брехати. Я тут живу і газ є.
анонім Показати IP 11 Липня 2016 23:03
Скільки вже можна брехати. В мене газ є. Я тут живу.
Лучани Показати IP 12 Липня 2016 00:42
Як же дістав той дибільний волиньгаз!!!!
КУМ Показати IP 12 Липня 2016 08:59
Ну і мучтесь далі.Треба було відстоювати свою позицію,законну,на встановлення поквартирних лічильників.Вони мають бути встановлені до 1 січня 2018 року.ЦЕ Закон України.Все інше брехня і облуда.
555 до КУМ Показати IP 12 Липня 2016 13:03
Заходи із встановлення будинкових лічильників газу затверджені Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг в інвестиційній програмі ПАТ «Волиньгаз». На їх виконання передбачено 22 млн. грн., на які компанія зможе встановити 879 будинкових лічильників та 2,7 тисяч індивідуальних приладів обліку у тих оселях, де споживачі користуються газом для приготування їжі та підігріву води. Нагадаємо, що Закону України “Про забезпечення комерційного обліку природного газу” передбачає, що до 2018 року усі домоволодіння споживачів блакитного палива повинні бути облаштовані лічильниками. На сьогодні на Волині є близько 50 тис. осель, які не забезпечені лічильниками. Більшість із таких споживачів використовують газ лише для приготування їжі (тобто, користуються лише газовою плитою), саме у таких будинках волинян у першу чергу встановлюватимуться загальні для усіх мешканців прилади обліку. «За підрахунками, для забезпечення усіх волинян індивідуальними лічильниками, знадобилося б близько 100 млн. гривень, які потрібно включити в тариф. Натомість, НКРЕКП, з метою економії значних коштів, ініційовано включити до Інвестиційної програми підприємства встановлення саме будинкових лічильників газу замість індивідуальних, на що необхідно учетверо менше коштів. Відтак, аби пришвидшити роботи із встановлення лічильників для усіх споживачів області, ПАТ «Волиньгаз» спрямує 17,5 млн. на встановлення загальнобудинкових лічильників газу». - розповідає перший заступник голови правління, головний інженер ПАТ «Волиньгаз» Сергій Галянт. Монтаж будинкових лічильників газу відбувається в чіткій відповідності з погодженими та затвердженими графіками. Тож для споживачів немає необхідності додатково звертатись до «Волиньгазу» та достатньо слідкувати за інформацією на офіційному сайті vl.104.ua. Крім цього, оголошення про проведення таких робіт заздалегідь будуть розміщенні на під’їздах житлових будинків та інформуватимуться органи місцевого самоврядування. Бувають випадки, коли не всі мешканці будинку погоджуються на встановлення будинкового лічильника. Між тим, згідно Кодексу газорозподільних систем, балансоутримувач не може відмовити Оператору ГРМ в організації та встановленні загальнобудинкового вузла обліку газу, якщо ці заходи здійснюються за рахунок Оператора ГРМ. У разі відмови таких споживачів від безкоштовного встановлення лічильника, нарахування за спожитий газ будуть здійснюватися відповідно до граничних обсягів споживання, які встановлені кодексом. Однак, споживачі мають право за власний кошт встановити індивідуальні лічильники у своїх квартирах. У випадку ж, якщо до 1 січня 2018 року споживачі не погодяться на встановлення безкоштовного лічильника, або не встановлять лічильник газу за свій рахунок, постачання природного їм буде припинено, як того вимагає Закон “Про забезпечення комерційного обліку природного газу”.
Очкарик до 555 Показати IP 12 Липня 2016 13:51
Памедленнее, пожалуйста. Я записываю.
Однокласник до 555 до 555 Показати IP 12 Липня 2016 20:37
Про що може розповісти той головний інженер Галянт Сергій? Як таке безграмотне може бути керівником? До чого ми котимось? Інститут закінчило за торби, а екзамени за нього здавали розумні працівники його батька від яких він здихався. Тепер у Волиньгазі він самий " розумний".
Одноггрупник до Однокласник до 555 Показати IP 12 Липня 2016 20:55
Ну ти просто в точку попав. Це правда.
СРГ до Однокласник до 555 Показати IP 12 Липня 2016 21:32
Заздрите мені!!!? А ще я крутий, бо в мене голова велика.
Сусід до СРГ Показати IP 13 Липня 2016 18:49
Голова то велика, а от розуму????
КУМ Показати IP 12 Липня 2016 16:22
555!Читай Закон України.Якщо до 1 січня 2018 року в моєму помешканні не буде встановлений лічильник (прилад)оліку природнього газу(безкоштовно),то Я(споживач) припиняю оплату за спожитий газ і всі інші витрати несе газорозподільча компанія (Публічна приватна компанія"Волиньгаз"),де 100% належить акцій приватним підприємцям.Всі інші розмови недоречні і не мають юридичної сили.Дякую за порозуміння.
КУМ Показати IP 12 Липня 2016 16:43
Ви можете маніпулювати,вводити людей в оману,залякувати,але наступить 1.01.2018 і все.Зміни до Закону внесені не будуть і пролонгації термінів також.Вище тільки Конституція України.Ви банкроти!!!Українці переможуть і це факт.Боротьба буде жорстка,але правда перемагає завжди.СЛАВА УКРАЇНІ!
лучанин до КУМ Показати IP 13 Липня 2016 09:29
Куме Ви такі розумні..можливо Вам піти у волиньгаз кирувати??
Кум до лучанин Показати IP 13 Липня 2016 18:46
Я бачу який ти розумний , Галянте, як ти" кируєш," а не керуєш.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus