USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Україну на міжнародних стартах у Польщі представила молодіжка «Волиньбаскету»

18 Червня 2015 08:00
У польському Любліні відбувся баскетбольний турнір серед юнаків (U-16) «Lublin Basket Cup 2015». На змаганнях виступили чотири польські команди та вісім з міст-побратимів Любліна – з Туреччини, Ізраїлю, Литви, Росії, Білорусі, Іспанії, Китаю, а Україну на міжнародних стартах представила молодіжка луцького «Волиньбаскету».

Усіх учасників організатори розподілили на чотири групи. Волиняни потрапили в тріо С, до китайської команди «Цзяоцзо» та польської «Біла Підляська».

Луцьк (Україна) – Цзяоцзо (Китай) - 56:92

Як стало зрозуміло по завершенню кубку, лучани першу зустріч грали з фаворитами змагань, бо ж китайці вибороли «срібло». З лучанами баскетболісти піднебесної вели рівну гру тільки у стартовій чверті. Потім завдяки вдалим командним діям суперники відірвалися від волинян.

«Трішки нам не вистачило майстерності у гравців задньої лінії. Відразу ж виявилися проблеми у командних діях, бо задня лінія – це розум команди. На перерві я говорив хлопцям, що потрібно більше грати командою, віддавати більше передач, удосконалювати позицію для кидка. Та ми зробили дуже багато помилок. А китайська команда дуже сподобалася: добре укомплектована, дисциплінована, грамотна», – розповів тренер лучан Дмитро Чайковський.

Біла Підляська (Польща) – Луцьк (Україна) - 68:74

Здавалося б, і у другій грі групового етапу лучани зазнають поразки. Та, в’яло розпочавши гру після перерви, волиняни почали наздоганяти суперника.

«У великій перерві вдалося достукатися до гравців. Було видно, що індивідуально ми -сильніші. В другій половині ми переламали гру і в останній чверті тільки нарощували перевагу», – прокоментував Чайковський.

Посівши у групі С друге місце волиняни вступили в боротьбу за 5-8 місця турніру. Турнірна сітка звела луцьку команду з господарями змагань.

Луцьк (Україна) – Люблін ІІ (Польща) - 86:54

Спершу волиняни перемогли другу команду Любліна.

Люблін І (Польща) – Луцьк (Україна) - 71:60

А у матчі за п’яте місце лучанам протистояла вже перша команда Любліна. Все вирішила провальна друга чверть, на велику перерву команди пішли з рахунком – 39:23. Як виявилося, цю різницю лучани за другу половину гри не змогли значно зменшити.

«Після гри у нас відбулася серйозна розмова з хлопцями. Ми могли виграти, та не вистачило гри на досвіді. Такі матчі якраз додають впевненості гравцям команди і тренерському штабу. Потім нам цей досвід стане у нагоді. Та й у цілому турнір нам приніс дуже багато користі. Хлопці пограли з сильними іноземними командами, можливо, щось перейняли для себе. А тренерський штаб побачив, на кого з гравців можна надалі покладати сподівання», – підсумував тренер.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Дивно Показати IP 18 Червня 2015 12:02
А гупало з веремійчиком там яким боком?
ну йо* Показати IP 18 Червня 2015 13:55
прапор комусь треба носити
дмитро Показати IP 18 Червня 2015 15:16
1.Ізраїль 2.Китай 3.Турція 4.Польща (Радом) 5.Польща(Люблін1) 6.Україна (Луцьк) 7.Польща(Люблін2) 8.Росія(Омск) 9.Литва 10.Польща(Бяла Подляска) 11.Іспанія 12.Білорусь

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus