USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Для юних лучан у Польщі влаштували «тусовку»

24 Липня 2015 13:55
Півтора десятка волинських дітей майже місяць відпочивали, змагалися та вчилися у Польщі. Вони взяли участь у так званій Міжнародній Парафіяді для дітей та молоді, яка нещодавно відбулася у сусідній країні, – повідомили у Товаристві польського мистецтва «Барви рубежів».

Захід мав унікальний формат, основою якого була антична грецька тріада – «стадіон – театр – храм», що символізує гармонійний розвиток особистості через віру, мистецтво та спорт. Парафіядовий рух започаткував у Польщі у 1988 році отець Ордену Піярів Йозеф Йонц.

Зазначимо, що він загинув в авіакатастрофі під Смоленськом 10 квітня 2010 року.

На Парафіяду щороку приїздить близько 4 тисяч дітей з різних країн світу – України, Білорусії, Латвії, Литви, Росії, Казахстану, Німеччини, Іспанії.

Цьогорічна Парафіяда стала 27-ою. Маленькі волиняни взяли у ній участь завдяки активній роботі членів Товариства польського мистецтва «Барви рубежів», які й опікувалися цією поїздкою. Зі слів керівника групи дітей з Волині Юліани Лукач, захід розділили на дві частини: перша – двотижневе дозвілля та навчання у літньому таборі у горах, друга – конкурсні змагання у Варшаві.

За підсумками багатьох конкурсів Міжнародної Парафіяди для дітей та молоді найкращою стала команда із міста Долина Івано-Франківської області.

«Наші луцькі діти також приїхали з нагородами. 16-річна лучанка Олеся Самочко посіла перше місце у конкурсі сакральної пісні, – розповіла керівник групи. – Крім того, саме діти з Волині співали під час меси на офіційному відкритті Парафіяди. Не кожному випадає така нагода. Це дуже почесно».

Під час першої частини Парафіяди маленькі лучани відвідали заняття з польської мови, тематичні вечори, співи та релігійні меси. Крім того, діти разом з іншими учасниками Парафіяди з’їздили на екскурсії до Закопан та Кракова, покаталися верхи, послухали музику гуралів – місцевого населення. Фінал Парафіяди відбувався у столиці Польщі.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus