USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Україну визнаємо кандидатом на вступ до ЄС офіційно і швидко, – глава Європарламенту

1 Квітня 2022 22:36
Президентка Європейського парламенту Роберта Мецола запевнила, що Україну визнають кандидатом на членство в Євросоюзі та нададуть їй допомогу у відбудові після завершення розв’язаної росією війни.

У цьому вона запевнила на спільному брифінгу з головою Верховної Ради Русланом Стефанчуком, повідомляє Укрінформ.

«Україну визнаємо за кандидата на вступ до ЄС офіційно і швидко. Це я обіцяю вам від Європейського парламенту», - сказала Мецола.

Вона наголосила, що зазіхання рф на Україну, її свободу й територію є зазіханням на цілу Європу і чинний порядок у світі.

Очільниця Європарламенту також запевнила, що європейські партнери докладуть усіх зусиль, щоб відбудувати після війни українські міста і села, що зазнали нищівних ударів з боку агресора.

Вона запевнила, що країни Європарламенту стоять пліч-о-пліч з українцями у боротьбі з російськими загарбниками.

Читати ще: Росії не можна дати жодного шансу на перемогу, – глава МЗС Франції

«Хочу сказати від усіх європейських народів, які складають сім’ю Європарламенту, що ми вражені, захоплені, надихаємось мужністю українського народу, хоробрістю українського війська, тривкістю вашою. Парламентська демократія дістала друге дихання в Європі завдяки подвигові українського народу і діям українського парламенту», - наголосила Мецола.

Нагадаємо, 1 березня Європарламент рекомендував надати Україні статус кандидата на вступ до Європейського Союзу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus