USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Єврокомісія рекомендує розпочати переговори про вступ України до ЄС

8 Листопада 2023 13:38
Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що Єврокомісія рекомендує розпочати переговори про вступ України до Євросоюзу.

Про це вона сказала під час брифінгу 7 листопада, передає ТСН.

Фон дер Ляєн заявила, що Україна виконала понад 90% рекомендацій, які пропонувала Єврокомісія після звіту минулого року.

«На цій підставі ми сьогодні рекомендуємо, щоб Рада відкрила переговори про вступ.

Ми також рекомендуємо, щоб Рада схвалила переговорну рамку, коли Україна виконає реформи, що тривають нині», – сказала президентка Єврокомісії і зауважила, що щодо цього ЄК надасть звіт у березні 2024 року.

Читати ще: 65% європейців – за те, щоб Україна приєдналась до ЄС у найближчі роки

Вона додала, що величезного прогресу Україна досягла у питанні реформування Конституційного суду, у питанні корупції та питанні законодавства щодо олігархів.

Крім того, ЄК рекомендувала почати переговори з Молдовою, а Грузії – надати статус кандидата на вступ «за умови реалізації певних кроків».

Раніше у Офісі президента заявили, що самі переговори про вступ можуть початися вже у першому півріччі наступного року. Водночас сам Президент Зеленський зауважив, що сподівається розпочати переговори про вступ України до ЄС вже цього року.

Своєю чергою, міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина заявила, що переговори про вступ України до ЄС можуть початися вже у грудні цього року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus