USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На луцькому «Богдані» простоює унікальна фарбувальна лінія

4 Лютого 2015 10:37
Надсучасну автоматичну фарбувальну лінію, аналогів якої немає в світі, встановили в одному з цехів луцького автозаводу «Богдан». Проте використати її в дії тут так і не можуть, оскільки при нинішніх обсягах виробництва це буде невиправдано з точки зору витрати ресурсів.

Про це йшлося у рамках візиту на луцький автобусний завод «Богдан» під час Дня депутата Луцької міської ради.

Фарбувальний цех спорудили в рамках другої черги реконструкції заводу, яку на 80% завершили ще у 2008 році. Розробку, монтажні роботи, налагодження та тестування здійснювали спеціалісти німецької корпорації Eisenmann.
«Це повністю автоматизована лінія фарбування кузовів. Такої в світі немає. Керування здійснюється за допомогою програмного управління. Лінія готова до роботи на 99%, проведені всі пусконалагоджувальні роботи», - розповідає директор ДП «Автоскладальний завод №1» АТ «АК «Богдан Моторс» Микола Джула.
Незважаючи на те, що для старту роботи лінії потрібно лише закупити спеціальну хімію, запускати його поки не збираються. Адже цей комплекс є ефективним лише в тому випадку, якщо програма виробництва становить 2 тисячі автобусів у рік і більше. Старий фарбувальний комплекс дозволяє обслуговувати до 2 тисяч кузовів у рік, а тому його потужностей поки вистачає.

На спеціальних транспортерах кузов потрапляє в новий цех. Тут його встановлюють на кріплення та відправляють по конвеєру. Далі його чекатиме катафорез у спеціальній ванні. Ця процедура дозволяє захистити «голий» кузов від корозії металу та пошкоджень в результаті згубного впливу зовнішніх чинників. Після обсушування при високій температурі, його поміщають у візки з маніпулятором, які дозволяють обертати його на 180 градусів, та відправляють по лінії. Далі його чекатиме ґрунтування, фарбування та інші процедури обробки.

Систему від Eisenmann, зі слів директора, у 2010 році встановлювали з тих причин, що фарбування, за станом на сьогодні, є «найвужчою» ланкою виробництва. Адже потужності кузовного та складального цехів дозволяють виготовляти набагато більше автобусів і тролейбусів, ніж може пофарбувати «старий» цех. Та поки завод не має достатньої кількості замовлень, новітня лінія чекає своєї черги. Запустити її у дію готові як тільки у цьому буде потреба.
Ванни катафарезу
Ванни катафарезу
Система пожежогасіння
Система пожежогасіння
Камера обсушування
Камера обсушування
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Корінний лучанин Показати IP 4 Лютого 2015 14:02
Ця " УНІКАЛЬНА " ЛІНІЯ втрачає свою УНКАЛЬНІСТЬ , пройшло вже 5 років від монтажу. Не треба говорити про СВІТОВУ УНІКАЛЬНІСТЬ бо це є ХИБНИМ твердженням. Тут швидше мова про ДОРОГОВАРТІСНЕ ОБЛАДНАННЯ . А в ЧЕРКАСАХ на новому автозаводі теж є АНАЛОГІЧНА ЛІНІЯ і першочергово вона там запускалась , а потім у ЛУЦЬКУ , згідно етапів ФІНАНСУВАННЯ. А якщо говорити про світову практику, то ніхто із СОЛІДНИХ СВІТОВИХ АВТОВИРОБНИКІВ НЕ ДОЗВОЛИВ БИ СОБІ ТАКОГО МАРНОТРАТСТВА - КИДАТИ ГРОШІ НА ВІТЕР під НЕІСНУЮЧІ ЗАКАЗИ !!! А у нас тут цим ХИЗУЮТЬСЯ та ХОДЯТЬ ЯК В МУЗЕЙ ! ОСЬ МОВЛЯВ ЩО У НАС Є, ЯКІ "МОЩІ" і вже старіючі. Німці вже тоді ДИВУВАЛИСЬ із wb[ ПОТУЖНОСТЕЙ - мовляв під яку програму? Їхні сумніви підтвердились!
Alex Показати IP 4 Лютого 2015 14:08
Такої в світі немає - якось пафосно звучить. А Японці кісточкою фарбують?
Фарбувальник-нанотех Показати IP 4 Лютого 2015 14:23
Німецький автопром нервово курить в стороні та з заздрістю коситься на компанію Богдан-**БАН
Анонім Показати IP 4 Лютого 2015 14:28
на цьому підприємстві все унікальне-від малярки до методів нарахування зарплатні.весь цей металобрухт згниє.
а ще на ЛУАЗ Показати IP 4 Лютого 2015 23:31
виготовляли 967му анфибию як дуже була б потрібна для вивозу поранених з ато.но все знищили новітні власникі щоб заробляти на скручувані викрутками російского говна.не один сучасний позашляховик не пройде там де волинянка іде як по шоссе.не там ворога шукаете.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus