USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Уперед – до нових вершин: на Волині презентували нові спортивні об’єкти*

20 Жовтня 2015 13:00
У неділю, 18 жовтня, команда Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» разом із однодумцями – представниками «Українського об’єднання патріотів – УКРОП» та Федерацією легкої атлетики у Волинській області – влаштували справжнє спортивне свято для жителів Ківерців і Любешова.

Тут із піснями, танцями, бойовим гопаком, частуванням кулішем, бадьорим настроєм та, звісно, спортивними змаганнями відбулася презентація новеньких спортивних майданчиків, а у містечку Любешові – ще й легкоатлетичних доріжок на місцевому стадіоні. Про це повідомляють «Хроніки Любарта».

Загалом на облаштування об’єктів у кожному із міст витрачено близько півтора мільйона гривень. Подібні спортивниі комплекси вже незабаром планують презентували у Маневичах та Камені-Каширському.



ЗАМІСТЬ ПОНІВЕЧЕНОГО АСФАЛЬТУ – НОВЕНЬКІ ПОЛЯ

Відтепер у Ківерцях поруч зі спортивною школою красуються три спортивні майданчики – волейбольне, баскетбольне поля та поле для міні-футболу.

Раніше на місці новостворених об’єктів був понівечений асфальт та непридатна ділянка для гри у баскетбол. Нині ж тут вирує життя, а юні спортсмени з’ясовують стосунки у командних іграх.



Втім для ківерчан не лише відкриття майданчиків виявилося приємною новиною. Адже вже навесні на стадіоні, що поруч зі спортивною школою та збудованими майданчиками, Фонд облаштує спортивні легкоатлетичні доріжки, подібні до тих, що на стадіоні «Авангард» у Луцьку.



Стадіон Авангард у Луцьку

Засновник Фонду Ігор Палиця сподівається, що на новостворених майданчиках завжди буде людно. Він каже, що саме гарним прикладом, призами і преміями варто заохочувати дітей до змістовного дозвілля. А ще, переконує Ігор Петрович, посмішки дітей, які тренуються на майданчиках, бігають, підтягуються – найприємніше фінансове вкладення.



«Бізнесменам потрібно вкладати у такі речі гроші, аби щось по собі залишити. Це – моя політика, це – політика Фонду, і я запрошую усіх до цього приєднуватися», – зазначив Ігор Палиця.

Серед тих, хто приїхав на свято у Ківерці, – Петро Кравчук. Він – ентузіаст із селища Цумань,

президент місцевого футбольного клубу «Атлетік-Цумань» і яскравий фанат української збірної. Чоловік пишається, що зусиллями громадських активістів у його селищі було сформовано дитячу футбольну команду.

«Резон займатися спортом є. Хотілося б, аби ще в Цумані була така допомога із обладнанням інфраструктури. Розвивати спорт потрібно. Нині у сільських дітей все дозвілля зводиться до телевізора, комп’ютера і, на жаль, сьогодні розвиваються лише бари і магазини. У вечірній час немає куди подітися. А потрібно, аби спорт став модною справою», – зазначає Петро Кравчук.

ПІВНІЧНА СТОЛИЦЯ БІГУ

Не менш тепле свято влаштували й у містечку Любешові. Щирі, усміхнені й доброзичливі містяни вже можуть оцінити новенький майданчик для футболу, баскетболу, волейболу та занять спортом у стилі Street WorkOut. До слова, цього 27 майданчиків у стилі Street WorkOut відкрито у Луцьку, з них 26 – за конкурсом.

Для місцевих дітлахів це - справжнє свято.

«Тепер, коли вивчимо уроки, то будемо із друзями тренуватися і гратися на майданчику. А коли будуть канікули, то зможемо ще більше часу тут проводити. Усе нове й цікаве», – поділилася враженнями маленька Марійка, опановуючи нові турніки.

На фінальному етапі реконструкція легкоатлетичних доріжок й на місцевому стадіоні. Тут залишилося нанести розмітку – і місце для тренувань легкоатлетів та просто любителів бігу – готове. Хоча й нині видно, що місцевий стадіон – одне із улюблених місць для місцевих жителів, адже навіть у вихідний день тут грають у футбол чоловіки, завзято з’ясовуючи спортивну першість.



Так, північний район Волинської області вже знаний спортсменами. Працює тут і відоме подружжя тренерів із легкої атлетики Валентина та Степан Борисюки. Їхні вихованці зізнаються, що не уявляють свого життя без спорту, а дехто вже навіть чітко вирішив, що буде професійним спортсменом. Адже за плечима – чимало нагород та перемог.



«Ми зможемо і професійно тренуватися, і гарно проводити вільний час. Нині спорт – це модно, тому я думаю, що молодь Любешова буде займатися і на майданчиках, і на спортивному стадіоні», – ділиться враженнями вихованець місцевої ДЮШС Андрій Синдюк.

У Любешові королеву спорту – легку атлетику – поважають і шанують. Президент Федерації легкої атлетики у Волинській області Володимир Рудюк нагадав, що перший олімпієць від волинського краю був саме з Любешівщини, а серед чемпіонів України – вихованці місцевої дитячої юнацько-спортивної школи.



На підтвердження цих слів Рудюк повідомив присутнім приємну звістку, що в Івано-Франківську, де у вихідні відбувався Національний чемпіонат України зі спортивної ходьби, саме учні Любешівської ДЮСШ завоювали перше місце.



«У нас багато здібної молоді. Нині ми маємо п’ять збірників України. Це – майстри спорту міжнародного класу, з яких четверо мають олімпійський норматив.

Трішки скрутно з фінансами, але ми й цю проблему розв’язуємо. Світ не без добрих людей. Зараз нам велику допомогу надав Ігор Палиця. Вкласти такі кошти – не так і просто. Нам зробили бігову доріжку, яка відповідає усім вимогам. У нас, на Любешівщині, прекрасна природа – ліс, річка, тому кращого місця для заняття бігом на витривалість не придумаєш», – зазначає заслужений тренер України Степан Борисюк.



Наставник місцевих спортсменів переконує – нові спортивні об’єкти порожніми не будуть. Адже лише місцева школа має більш як тисячу вихованців, не кажучи вже про ветеранів спорту та місцевих жителів, які полюбляють пробігтися стадіоном. Степан Борисюк зазнається, що навіть молодята у день весілля влаштовують фотосесії саме на місцевому стадіоні.



ЗДОРОВА НАЦІЯ – СПОРТИВНА НАЦІЯ

Починати діяльність у районах Фонд вирішив саме зі спортивної сторінки. По-перше, ця сфера – одна із прерогативних для засновника Фонду Ігоря Палиці. А по-друге, як відомо, є підписаний Меморандум про взаємовідносини щодо розвитку фізичної культури і спорту між Фондом та Громадською організацією «Федерація легкої атлетики Волинської області», в рамках якого планують спорудити легкоатлетичні стадіони у кожному районному центрі області. Подібні вони будуть до стадіону СНУ імені Лесі Українки, що у Луцьку на вулиці Ярощука.

«Я переконаний, що незабаром війна закінчиться, і ми дізнаємося не лише імена наших героїв, а й «героїв», які привели до цієї війни й не хочуть її закінчувати. Але сила українського народу не лише в армії, а й у тому, аби ми були перші у спорті, науці, здоров’ї. Оці завдання переслідує Фонд», – пояснює Ігор Палиця.



Він наголошує, що головним завданням організації бачить діяльність у сфері профілактики захворювань. Саме з цією метою за сприяння Фонду лучани мають можливість, зокрема, пройти безплатну діагностику захворювань на рак, а біля кожної школи в Луцьку будують спортивні майданчики. Такі ж перспективи Ігор Палиця бачить і для районних центрів, кожного села.

ТІЛЬКИ ВПЕРЕД – РАЗОМ ІЗ ВОЛИНЯНАМИ

Для лучан чотирирічна робота Фонду – помітна і відчутна та продовжиться й надалі. А ось тепер за рішенням засновника Фонду Ігоря Палиці діяльність організації розшириться і на райони. Адже луцький досвід довів, що щоденна спільна робота громади і небайдужого бізнесу дає плоди. Тому Фонд «Новий Луцьк» найближчим часом перейменують на Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом», а результати своєї роботи у районах Волині він демонструє вже.

Втім, аби ефективніше розв’язувати проблеми громад на місцевому та обласному рівнях, Ігор Палиця тут, на Волині, згуртував однодумців, які представляють команду «Українського об’єднання патріотів – УКРОП». Засновник Фонду – член політради партії та перший номер у списках цієї політичної сили до Луцької міської та Волинської обласної рад.



Оскільки команда політсили – в основному молода та зібрана з нових людей, тому і вивчає потреби волинян, спираючись на досвід тих, хто знається на проблематиці районів.

Так, голова обласної парторганізації УКРОПу Вячеслав Рубльов зазначає, що партія вже має команду людей, які готові змінювати на краще кожен район.



Наприклад, Олександр Омельчук, голова партії УКРОП у Ківерцівському районі, додає, що потреб, на які вказують жителі районів області, – чимало, починаючи від ремонту ФАПів, налагодження опалення, заміни вікон та навіть придбання білизни у дитячі садочки. Втім до активної роботи із сильним лідером Ігорем Палицею та підтримкою громади «укропівці» готові.



«Люди йдуть і з власними ініціативами. Втім тут потрібна взаємодія. Наприклад, якщо Ігор Палиця допомагає обладнати майданчики, то й батьки мають відірватися від телевізорів, а натомість опікуватися своїми дітьми. Тобто слідкувати, як вони проводять дозвілля, заохотити їх до занять спортом», – пояснює Олександр Омельчук.

ВЛАДУ І ПОВНОВАЖЕННЯ НА МІСЦЯ

На думку Ігоря Палиці, для того, аби започаткувати зміни в області, потрібно проводити реальну децентралізацію, а не лише заговорювати процес. На думку політика, саме децентралізація, а тобто передусім зміна розподілу податків, зможе стати початком реальних реформ на місцях.

Саме тоді, коли більшість грошей залишатимуться у районах, а не осідатимуть у Києві, буде можливість розвивати інфраструктуру кожної територіальної громади, а громадяни бачитимуть реальні зміни у своєму районі, місті, селищі та селі.

Ігор Палиця переконаний, що Волинь завдяки географічному розташуванню, працьовитості людей, близькості до кордону має усі перспективи стати прекрасним та багатим краєм.

«Моє бачення – не поспішати у Європу з проханнями прийняти нас і дати безвізовий режим, а там якось воно буде, а збудувати тут Європу. Європа – це не закордон, не географія, а сталі старі демократії, де поважають людину і високий рівень життя, де закон вище за бажання чиновників», – ділиться думками Ігор Палиця.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
житель Показати IP 20 Жовтня 2015 13:15
побільше таких як палиця на волинь. молодець. це не вікно у школу що розвалюється а дійсно видимий результат
бачив Показати IP 20 Жовтня 2015 22:39
А Гунчик їздить по районах і лише порожні обіцянки роздає і агітує будучи номером один у списку і не взявши відпустку! Спостерігачі куди дивляться?
Волинянин Показати IP 21 Жовтня 2015 09:14
Та Гунчик то взагалі повна ХХХХХХХХХХХХ навіть немає такого слова щоб написати про нього.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus