USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Уперше наші підрозділи перейшли в наступ на окремому напрямку»: актуальні дані про російське вторгнення

2 Березня 2022 13:31
Радник керівника Офісу президента Олексій Арестович повідомив ситуацію щодо російського вторгнення в Україну станом на 13:00 2 березня.

На північно-західному напрямку від Києва противник продовжує зосереджувати свої сили для наступу на столицю, але це йому не вдається завдяки ЗСУ. Учора було нанесено авіаційні та артилерійські удари, які збили темпи операції росіян. Наразі вони нікуди не рухаються.

На чернігівському та сумському напрямках зупинено просування ворога. Окупанти фактично там не просуваються. Їх знищують партизани та військові.

Противник працює в місті Харкові. Поставлено завдання – психологічно зламати Харків. Але ЗСУ, тероборона та інші захисники міста вправно атакують противника. Ворог зазнає там нечуваних втрат. За деякими даними, учора над Харковом було збито кілька літаків противника.

Приємні новини з зони ООС. Переважна частина наших підрозділів утримує свої позиції. Одна з бригад навіть просунулася на околиці Горлівки, зараз там закріпляється і, можливо, плануватиме наступ. Уперше, на сьомий день війни, наші підрозділи перейшли в наступ на окремому напрямку.

Ситуація в Маріуполі спокійна. Можливі спроби противника атакувати передмістя, але наші військові та сили територіальної оборони контролюють ситуацію.

Продовжуються вуличні бої в Херсоні. Попри численні спроби інформаційної боротьби зі сторони противника, повідомлення про те, що нібито місто впало, це неправда. Наші військові продовжують спротив і в місті, і в околицях.

Противник учора зробив спробу висунутися в сторону Миколаєва. І в районі Баштанівки був підданий нищівному повітряному удару, втратив багато людей і техніки. Зараз у місті Миколаєві висаджено повітряний десант, його знищують.

Величезну колону противника сьогодні знищено поблизу Кривого Рогу.

Противника зупинили при вході в Енергодар. Місцеве керівництво вступило в перемовини, пояснило можливість ядерної небезпеки у випадку загрози АЕС. Це сигнал, який потрібно донести міжнародним партнерам.

Запоріжжя готове до оборони.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus