USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Уперше в історії: як прощатимуться з Гельмутом Колем

1 Липня 2017 10:57
У Німеччині готуються до поховання Гельмута Коля, колишнього канцлера, який сприяв об’єднанню Німеччини і підтримував розвиток Європейського Союзу. Коль заповідав, що не хоче офіційної церемонії прощання саме в Німеччині, повідомляє «5 канал».

Тож, його пам’ять вшанують у Європейському парламенті в Страсбурзі. Саме там поставлять труну з тілом, яку накриють прапором ЄС. Таку церемонію проведуть вперше в історії. На ній виступатимуть президенти Європейського парламенту та Європейської комісії, канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Франції Еммануель Макрон та інші відомі політики. Далі труну гелікоптером доставлять до Німеччини.

Поховають Гельмута Коля у місті Шпаєр. Ввечері у суботу там відбудеться прощання з військовими почестями.

Гельмут Коль був канцлером від 1982 до 1998 року, 16 років поспіль. І саме за його керівництва та сприяння відбулося об'єднання країни - на той час розділеної на НДР і ФРН. Тоді ж упав Берлінський мур і завершилася Холодна війна. Від 2008 року Гельмут Коль був прикутий до інвалідного візка. Помер політик 16 червня у віці 88 років в своєму домі, в місті Людвіґс-гафен.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
леонора Показати IP 1 Липня 2017 16:28
Нехай Земля буде пухом цій славній чудовій людині!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus