USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

УПЦ КП позбавила воїна та ЛГБТ-активіста медалі через «гріховну ідеологію». Інші військові й діячі в знак протесту відмовилися від нагород

27 Лютого 2024 23:38
Щонайменше четверо людей, які отримали медаль “За жертовність і любов до України” від імені очільника УПЦ КП Філарета, відмовилися від нагороди на знак підтримки військового Віктора Пилипенка. Представники церкви забрали відзнаку в Пилипенка, бо він є відкритим геєм, тож, на їхню думку, “пропагандує гріховну ідеологію та заперечує існування Бога”.

Від медалі відмовилися військові Ілля Коротенко й Іван Гаврилко, а також волонтери Павло Шатохін, Наталія Соловйова та Олена Коломійчук, пише ZMINA.

Усіх їх відзначили в різні часи, наприклад, волонтерка Соловйова отримала медаль після Євромайдану. За її словами, відбирати нагороду в Пилипенка було гидко та неприпустимо.

Ті, хто повертає відзнаки, наголошують, що не є ЛГБТ-людьми, а роблять це через несправедливість із боку церкви.

“Я старший матрос Іван Володимирович Гаврилко. Я зовсім не належу до руху ЛГБТ. Проте я повертаю вашу ср*ну біжутерію вам, якщо ви не поважаєте справжню людську жертовність. Ви мало чим відрізняєтеся від московського патріархату, який благословляє війну. Я християнин, я вас не розумію”, – написав військовий.
Як відомо, УПЦ Київського патріархату анулювала нагороду військовому, коли дізналася, що він відкритий гей. 8 лютого патріарх Філарет відзначив медалями за “Жертовність і любов до України” військовослужбовців з 72-ї окремої механізованої бригади ім. Чорних Запорожців. Зокрема, нагороду отримав активіст та відкритий гей Віктор Пилипенко. Він подякував за медаль та написав, що “щиро радий такій кардинальній зміні позиції” щодо ЛГБТ+ людей.
Однак виявилося, що позиція УПЦ Київського патріархату не змінювалася. Пресслужба церкви наголосила, що Віктор Пилипенко отримав подяку виключно як захисник України, а патріарх Філарет “не знав про його гріховні схильності”. Тож за “відкриту пропаганду гріховної ідеології” нагороду військовому анулювали.

Читати ще: «Це довгий шлях», – Епіфаній про визнання церквою ЛГБТ

В об’єднанні ЛГБТ-військових, головою якого є Пилипенко, вже відреагували на вчинки побратимів та активістів. В організації висловили думку, що УПЦ КП “має перестати жити в Середньовіччі, переслідувати ЛГБТ, притісняти жінок”.

“Бо вона (церква, – ред.) вже не буде відображати реальні погляди українського суспільства, а буде співзвучною з московським патріархатом, що вже не відповідає національним інтересам”, – додали там.

Читати ще: Луцькрада звернулася до ВР щодо деструктивного руху ЛГБТ та інституту реєстрових партнерств

Нагадаємо, що рівності ЛГБТ-людей в Україні найбільше протидіє церква та праворадикали, вважають в ООН. Водночас, як свідчать соціологічні опитування, ставлення суспільства до ЛГБТ-людей та реєстрованих партнерств із роками покращується, а в українській армії до ЛГБТ переважно ставляться толерантно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
123 Показати IP 28 Лютого 2024 00:50
за той тяжкий гріх-пекло
Анонім Показати IP 28 Лютого 2024 07:00
Правильно зробив патріарх, для чого було акцентувати на своєму збоченні, не за те отримав медаль. Подобається, то шпільте тихенько один одного в дупу, для чого пропагувати..
Анонім Показати IP 28 Лютого 2024 07:59
Звичайно, що церковники не оминуть можливості залізти в штани/під спідницю українцям/кам, інакше як контролювати цих "хрішників"
Правда Показати IP 28 Лютого 2024 08:38
філарет-це хто?
читач Показати IP 28 Лютого 2024 08:41
Ср*ну біжутерію?
Анонім Показати IP 28 Лютого 2024 11:02
Хто ти воїн дупенштурхен?
Петро Показати IP 28 Лютого 2024 11:07
Бог осміяний бути не може!!! Є закони Божі і вони діють, хто б там, що не говорив.. Бачив тих представників- збоченців, і в нас і в Європі і в Штатах, хворі люди, дивишся і відчуття неправильності..
123 до Петро Показати IP 28 Лютого 2024 13:02
А в лаврі з пашою мерседесем, чи в Чернівцях з неповнолітнім хористом, то відчуття правильне...? чи хориста теж підкинули тіпа упц(не мп). А філарет з мп виводиться, кп уже немає.
Анонім до Петро Показати IP 28 Лютого 2024 15:25
Правильність - це вже по-дорослому.
Станіслав Показати IP 28 Лютого 2024 11:34
А хіба "церква переслідує ЛГБТ і притісняє жінок"?! І, взагалі то, церква має відображати Біблію і Бога, а не "реальні погляди конч..ого ЛГБТ суспільства".
Трамп Показати IP 28 Лютого 2024 11:48
Церква ні до кого не лізе і не нікому не навʼязує нічого аморального,на відміну від пі...... Тепер що пі....си норм,бо вони воювали?здуріли геть?
Макс Показати IP 28 Лютого 2024 11:48
Суд Божий буде після смерті і ніяка біжутерія там не допоможе ... Яке має відношення якийсь філармон до Бога ???
Львів Показати IP 28 Лютого 2024 22:27
Пцу на чолі з своїм старшим підтримує Ватикан У плані лгбт це бридко Люди не хочуть бачити таких лжесвященників на чолі церкви Це сатана а не священники !!!
Правда Показати IP 29 Лютого 2024 08:08
Людина стала на захист своєї Батьківщини на відміну від багатьох "правильних",які дременули в ту Європу,а інші ходять в сатанинську"церкву",яка вбиває кращих воїнів.Хто вам дав право судити людину,а самі в той час робите мерзенніші вчинки за будь які,вир....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus