USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

УПЦ КП звернулася до ООН, ЄС і США через утиски священиків в ОРДЛО

29 Квітня 2018 22:40
Патріарх Української православної церкви Київського патріархату Філарет звернувся до ООН, ЄС, США, ОБСЄ та країн-учасниць Мінського процесу через "різке погіршення ситуації" з дотриманням права на релігійну свободу на окупованому Донбасі, повідомляє прес-служба УПЦ КП.

Філарет заявив, що керівники самоназваних "республік" наказали священикам Київського Патріархату на окупованому Донбасі "зареєструватися за місцевим законодавством". В разі, якщо протягом місяця релігійні громади УПЦ КП цього не зроблять, їх позбавлять права на землю та майно, їхню діяльність заборонять, а священиків вишлють.

Голова УПЦ КП зазначає, що ця вимога не може бути виконана, адже це означатиме порушення законодавства України.

"Зокрема звертаюся до Російської Федерації, яка де-факто контролює зазначені райони, а також до Московського Патріархату, який має в цих районах істотне представництво і вплив, зупинити провокаційні дії "влади де-факто" в ОРДЛО", - йдеться у зверненні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus