USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

УПЦ КП переконана, що розмови про кінець світу – від лукавого

22 Листопада 2012 15:46
В Українській Православній Церкві Київського Патріархату закликають не вірити у кінець світу, який буцімто станеться 21 грудня цього року.

Позицію церкви щодо чуток про кінець світу можна дізнатися на сайті духовенства. Зокрема, церковники переконані у тому, що усі розмови на цю тему - неправда і походять від лукавого, мовляв ніхто не знає коли це станеться. Тому людей закликають не вірити у неправдиву інформацію та не боятися псевдозагрози.

«Від поширення таких чуток застерігав ще апостол Павел, нагадуючи, що друге пришестя Христове станеться лише після того, як у світі воцариться антихрист. А з книги Апокаліпсис (до речі, багато хто думає, що це слово означає «кінець світу», хоча насправді воно означає – Одкровення) ми знаємо, що царювати антихрист буде три з половиною роки», - йдеться на офіційному сайті «cerkva.info».

Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет, запевняє, що кінець світу все ж таки станеться, адже про це йдеться у Священному Писанні.

За словами священнослужителя, настане він під час другого пришестя Христового і Страшного Суду. «Тоді всі померлі воскреснуть, а живі – переміняться, і всі люди постануть перед Богом дати відповідь за своє життя. Праведники увійдуть у блаженну вічність з Богом, грішники підуть на вічні муки. Земля і все, що на ній, згорить, і буде нове небо і нова земля», - цитує слова з Біблії Філарет. Однак, коли це станеться – невідомо.

Релігійний діяч стверджує, що кінець світу відбудеться не у наслідок природних явищ. Його причиною стане моральне падіння людей, а не так званий парад планет чи «закінчення календаря майя».

«Це моральне падіння приведе до того, що людство впаде у найгірші гріхи та беззаконня. І підсумком цього падіння стане прихід антихриста – людини, яка з допомогою диявола отримає владу над світом, і якій будуть поклонятися, як богу. Його правління триватиме три з половиною роки, після чого і станеться друге пришестя Господа нашого Ісуса Христа, Який покладе край антихристовій владі та владі гріха взагалі», - пояснює патріарх.

Натомість християн закликають «турбуватися не про пошуки дати загального кінця світу і не про способи, як його пережити чи уникнути, а про те, щоби після смерті увійти у блаженне вічне буття з Богом. Для цього вже зараз слід жити побожно, прислухатися до голосу совісті та творити добро ближнім. Бо той, хто живе з Богом, не боїться ні стихійних лих, ні злих вчинків людей, ні самої смерті, ні кінця світу, бо знає, що він живе не тимчасово, а для вічності».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Сергій Показати IP 22 Листопада 2012 16:06
Шановні співгомадяни.Робіть добро що-день і кінець світу ,не буде Вам "Апокаліпсесом".Шануймося й не робімо того,чого б не хотіли собі.Помирати з чистою совістю легше ніж жити в постійному страху,що хтось тебе "кине" ,бо ти кинув когось.!Будьмо людьми,бо сатана біля нас і тільки чакає нашої слабкості до грошей і всого,що "вони"нам дають.
тиць-здиць Показати IP 22 Листопада 2012 16:40
Ну-ну. Коли там в нас Кінець Світу? Через місяць?
Чеширский Кот Показати IP 22 Листопада 2012 17:13
Делом займитесь и дурь в голову лезть не будет.
Зневірений Показати IP 22 Листопада 2012 17:23
Скільки то вже Янукович царює?
Exaboto Показати IP 23 Листопада 2012 09:38
Слова Філарета схожі на брєд сумашедшего. Хоча чому тількі схожі?.. :)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus