USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Уряд Малайзії виплатить понад $12 тисяч у випадку госпіталізації особи після вакцинації від COVID-19

22 Березня 2021 13:12
Влада Малайзії виплачуватиме 50 тис. рінггітів (понад 12,1 тис. доларів США) в разі госпіталізації після отримання вакцини від коронавірусу. Для цих цілей уряд створив спеціальний фонд в розмірі 2,4 млн доларів.

Про це повідомив в понеділок під час відеоконференції міністр охорони здоров’я Адхам Баба, пише УНН.

За його словами, «уряд продовжує курс по зміцненню довіри до програми національної вакцинації».

«При серйозних побічних ефектах, які потребують тривалої госпіталізації, будуть виплачувати 50 тис. рінггітів. У разі отримання інвалідності або смерті сума зростає в 10 разів», – сказав глава відомства. Він уточнив, що «компенсація поширюється як на громадян, так і на іноземців, які там постійно проживають».

Міністр також розповів, що з початку вакцинації в країні 23 лютого по 18 березня було зафіксовано 20 випадків побічних ефектів на вакцину, в тому числі сильне свербіння, утруднене дихання, прискорене серцебиття.

Зараз в програмі вакцинації використовуються препарати компаній Pfizer – BioNTech і Sinovac Biotech. Уряд закупив також вакцину фірми AstraZeneca.

Нагадаємо, український уряд також заявив про готовність взяти на себе відповідальність за випадки побічної дії після проведення вакцинації від коронавірусу. Для цього створять відповідний фонд.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
КАрл? Показати IP 22 Березня 2021 13:53
В Малайзії Карл, в Малайзії ?! А наш уряд своїх же гробить.
Євробидло Показати IP 22 Березня 2021 16:24
Нам це не світить. Чому??? - Тому що: Щоб отримати компенсацію від наслідків вакцинації в Україні, громадянин мусить: - написати заяву в місцевий орган влади з вимогою про компенсацію. - надати фіскальний чек з місця покупки вакцини, в якому будуть зазначені дата, час та місце придбання. У випадку оплати банківською карткою - надати копію договору про те, що особа являється дійсно клієнтом даного банку. - надати сертифікат якості вакцини. Сертифікат мусить бути пропечатаний мокрою печаткою від виробника. - надати копії медичних довідок про вакцинації за попередні періоди: остання вакцина 5 років тому, але не більше 10 років. - надати довідку про доходи за останні півроку. - надати довідку про судимість. - надати документи які свідчать що в громадянина відсутня заборгованість за комунальні послуги. - якщо громадянин за останній рік здійснював покупку вартістю більше 50000 Грн - то йому автоматично буде відмовлено у компенсації.
Сс Показати IP 22 Березня 2021 23:07
Надати заключеня від лікаря , що це дійсно наслідки вакцинації. ( перед тим лікарям дана вказівка не давати таких заключень)....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus