USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

«Уряд не має жодних рішень щодо підтримки вітчизняного виробника», – Ігор Палиця

26 Листопада 2020 14:09
Сумні цифри на сьогоднішній день в Україні не лише щодо захворюваності на коронавірус, адже невтішну статистику демонструє і вітчизняна промисловість.

Про це повідомив народний депутат від Луцька, лідер партії «ЗА Майбутнє» Ігор Палиця у фейсбуці.

Як зауважує нардеп, промвиробництво в Україні прискорює падіння. Зокрема, згідно з офіційними даними Держстату, за 10 місяців цього року воно скоротилося на 6,8%, порівняно з аналогічним періодом минулого року. У жовтні спад виробництва становив 5%, а місяцем раніше був на рівні 4,4%.

Ще гірше було у весняні «карантинні» місяці, наголошує парламентар.

«Сьогодні влада знову говорить про повний локдаун. Що буде з малим та середнім бізнесом? З промисловістю? Неважко здогадатися. А уряд не має жодних рішень щодо підтримки вітчизняного виробника.

Занепад економіки й тотальне безробіття – ось що може нас чекати, якщо і підприємництво, і промисловість продовжать котитися в цю прірву. Сам же прем’єр-міністр говорить, що через карантин кількість безробітних в Україні зросла на 2 мільйони осіб. Але констатувати негативні тенденції – недостатньо. Треба діяти й рятувати країну.

Першочергові кроки, про які наша партія говорить вже не один місяць, мають бути спрямовані саме на підтримку вітчизняного виробника. Зниження податків, збільшення внутрішнього виробництва, державні інвестиції в інфраструктуру. Ми не повинні бути донором сировини, робочих рук і професійних кадрів для іноземних держав. Ми маємо відроджувати свою економіку. І якщо прийде професійна влада, то це цілком реально зробити!» - заявив Ігор Палиця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus