USD 40.80 41.20
  • USD 40.80 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.22 10.48

«Уряд не впорався із завданнями, треба це визнати», – Констанкевич

3 Березня 2020 16:43
Інформація про можливу відставку прем’єр-міністра України Олексія Гончарука вдруге заполонила інформаційний простір.

Нагадаємо, що 17 січня цього року очільник Кабміну написав заяву про відставку. Але замість подання на розгляд Верховної Ради, поніс її Президенту. Зеленський вирішив дати йому другий шанс, зазначивши, що уряд не розрахувався з українцями за наданий йому кредит довіри. Кілька днів тому у медіа з’явилася інформація, що тепер Гончарука «можуть піти» у відставку.

Завтра, 4 березня, з ініціативи Зеленського Верховна Рада збирається на позачергове засідання, на якому, власне, як стало відомо пізніше, одне з питань буде про роботу Кабміну.

Народний депутат, членкиня депутатської групи «За майбутнє» Ірина Констанкевич висловила сумнів щодо того , чи буде відставка уряду. Про це вона зазначила під час ефіру на телеканалі «Рада».

«Відставка – дуже складний процес. І навіть процедурно це зараз не дуже реально. Це має бути лише власноруч написана заява. З вчорашнього брифінгу Гончарука зрозуміло, що у відставку він не збирається. Натомість для всіх очевидно, що голова уряду не достатньо компетентний, щоб дати раду такій великій державній машині і особливо в час змін, війни, серйозних економічних викликів. Наразі, я допускаю, буде точкова заміна кількох міністрів і міністерок. До речі, звернула увагу, що якраз серед тих, хто розглядаються на «виліт», переважають жінки. Хоча не менш проблемними є міністерства економіки, інфраструктури, а про митницю – я уже й не коментую. Суцільна двійка», – зауважила Ірина Констанкевич.

Нардеп пояснила, що депутатська група «За майбутнє» розуміє, що уряд прийшов у досить непростий для України час.

«Але разом з тим було заявлено, що це уряд технократів, якому треба дати можливість. І ми його підтримали. І справді дали можливість, щоб уряд молодих людей з європейськими знаннями, хоча і без досвіду, міг щось зробити. Натомість бачимо чимало помилок», – додала парламентар.

Ірина Констанкевич зазначила, що найбільше претензій до управління в економічній сфері.

«Внаслідок непродуманих економічно-господарських кроків бюджет країни не наповнюється. В результаті у нас недофінансування в охороні здоров’я, освіті, культурі, соціальній сфері. До прикладу, вчора на Комітеті з питань гуманітарної та інформаційної політики підняла питання, що чотири великі мистецькі заклади, які перейшли у відання Мінкульту, два місяці не отримують зарплату. А, що буде з 1 квітня, коли розпочнеться другий етап медреформи? Вже зрозуміло, що, приміром. ми матимемо колосальну проблему з госпіталями ветеранів війни, на які не буде фінансування. А де лікуватися тисячам ветеранів? За свої кошти? Абсурд. Адже вони захищали нашу країну, були поранені, зазнали контузії, а те, що прописане для них законом – виконуватися не буде. Це свідчить про те, що уряд не впорався зі своїм завданням і це треба визнати», – висловила позицію Ірина Констанкевич.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Їван з Гнідави Показати IP 3 Березня 2020 18:41
Воно то так, але не зовсім. Виконавча влада - то є політична похідна від представницької і гаранта Конституції. То, шо народ обрав у Верховну Раду некомпетентних у державотворенні людей - то сам винен.Значить такий у народу рівень політичної культури і самосвідомості. Відповідно, ВРУ у межах компетенції призначила отих міністрів у Кабмін. Самокати, селфі наврисядки на робочому столі, інтерв'ю на фоні декоративних книжкових палітурок і сором перед Європою і світом. Кабмін погодив кандидатури голів ОДА, які судячи з якості їх роботи і послідуючих квартальних ротацій - то навіть не голови, а то, шо нижче від поперика. Такого ше не було в історії Незалежної України. З них, як з гуся вода, докори сумління їм не властиві із-за відсутності останнього взагалі. А тепер головне ! Народ обирає таку владу, яку заслуговує. Бачили очі, шо купували ... А якщо не дипломатично - то, ну не буває серед дурнів розумних апріорі ! ! !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus