USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Уряд скасував пільги, на які «жирували» колишні чиновники

10 Липня 2014 11:11
На вчорашньому засіданні Кабміну урядовці вирішили скасувати неймовірну кількість виплат та пільг, які до надаються колишнім чиновникам. Таким чином хочуть зекономити бюджетні кошти -повідомляє ТСН.

Зокрема, скасували пільги для колишніх високопосадовців, а також їхніх родин, які мають право на безкоштовне медичне та санітарно-курортне лікування, - повідомив міністр Кабінету міністрів Остап Семерак.

"Пільги при оплаті проживання в об'єктах (держдачах) Державного управління справами теж скасовано", – уточнив урядовець.

Міністр пояснив, що процес позбавлення пільг чиновників відбувається планомірно, підкреслює прес-служба Кабміну.

"Ми дійдемо до абсолютно всіх, хто паразитує за рахунок держави. Громадяни не утримуватимуть колишніх, нинішніх і майбутніх чиновників у розкоші", – сказав Семерак.

Ще однією постановою уряд позбавив одноразових та систематичних виплат колишніх чиновників за так звану сумлінну працю, безперервний стаж та інше. "Тобто, фактично ми позбавили цілу армію колишніх бюрократів надбавок, за рахунок яких збільшувалися їхні пенсії. Жодних таких надбавок більше не буде", – запевнив міністр.

Також Кабмін звернувся до президента та Верховної Ради з проханням скасувати пільги всім колишнім керівникам урядів, генералам армії, радникам юстиції та іншим чиновникам, чиє забезпечення регламентовано указами глави держави та постановами парламенту.

До слова, нещодавно "розсекретили" імена 250 політиків та посадовців, які проживають у держдачах в елітних Конча-Заспі та Пуща-Водиці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Державний службовець Показати IP 10 Липня 2014 11:50
Постанови Кабміну №212 від 24.02.2003 року та №1563 від 02.10.2003 року стосувались працюючих держслужбовців. І не за так звану сумлінну, а саме сумлінну працю. Обмежили офіційне стимулювання держслужбовців. Для чого? Зекономити бюджетні кошти, чи щоб рядові службовці з зарплатою 1218 грн добирали чайовими, як офіціанти???А Волинським новинам перед тим, як цитувати, раджу уточнювати інформацію.
Лучанка Показати IP 10 Липня 2014 13:24
Чиновник не ідол для поклоніння!Зобов"язаний виконувати службові обов"язки як і інші працівники в інших сферах діяльності.Несе більшу відповідальність і отримує більшу зп.в порівнянні з робочими.За які такі заслуги, Ви шановні, робили собі космічні надбавки та безоплатні соц.послуги? А Ви люди не давайте взятки та чаєві тоді все у нас вийде і ми зможемо жити в достатку і самі а не за рахунок гум.допомоги.
Ну ну до Лучанка Показати IP 10 Липня 2014 14:02
Люмпен.
Державний службовець до Ну ну Показати IP 10 Липня 2014 14:46
Явно, що Ви некомпетентна людина в цьому питанні! Державних службовців сотні тисяч, вони дійсно зобов'язані служити народу! Але ж не за 1218 грн. Поцікавтесь спочатку у яких держслужбовців космічні надбавки та безоплатні соцпослуги!!!
Ну ну до Державний службовець Показати IP 11 Липня 2014 15:44
Ви мабуть з хвилювання не зрозуміли про що мова. «Лучанка» пише про якісь надбавки, які існують для верхніх ешелонів влади. Тому я назвав цю людину так як назвав. Тому вважаю звинувачення у некомпетентності дурницею. А оплату праці держслужбовцям - посміховиськом. Це- правда
Державний службовець до Ну ну Показати IP 15 Липня 2014 15:28
Вибачте, я дійсно не до Вас звертався!
луцький до Лучанка Показати IP 10 Липня 2014 16:00
От у Пустовіта, Вітра їх заступників Гузя, Пирожика, Кудрявцева, Собуцького... зарплата від 5 до 10 тис. А всі решта, тисячи працівників управлінь і відділів, мають 1200-2100 зарплату! На Майданах ви кого слухали, кого у крісла повсажували, хто вам "щасливе" майбутнє обіцяв? От з них і питайте і не рівняйте всіх під одну гребінку!!!
Компетентний Показати IP 11 Липня 2014 00:10
Тільки люстрація !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus