USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Уряд за рік не встиг реалізувати всі задекларовані цілі, - Констанкевич

13 Квітня 2017 13:26
Народні депутати та все суспільство мають багато запитань до чинних членів Кабінету Міністрів під керівництвом прем'єра Володимира Гройсмана.

Про це 12 квітня в ефірі програми «Про головне» на телеканалі «UA:Перший» заявила народний депутат від УКРОПу Ірина Констанкевич, повідомили у прес-службі волинського УКРОПу.

«Насправді до уряду є чимало питань, і вони далекі від схвальної оцінки. Якщо ми поговоримо з урядовцями конкретно, тоді зможемо давати оцінку системній плановій і цілісній роботі Кабміну", – сказала Ірина Констанкевич.

За її словами, за рік роботи уряд встиг реалізувати далеко не всі задекларовані ним пріоритетні завдання. Йдеться, наприклад, про освітню та медичну реформи, які фактично навіть не розпочалися. Крім того, досі незрозуміло, у який спосіб уряд планує здійснювати пенсійну реформу, адже поки всі розмови про неї залишаються на рівні декларацій і дописів у соціальних мережах. Натомість шляхи подолання дефіциту Пенсійного фонду та встановлення справедливості щодо пенсіонерів з багаторічним стажем роботи досі не були озвучені.

«Мала б бути концептуальна основа цієї реформи. Слід чітко й аргументовано пояснити кожен етап і враховувати всі мінуси та проблеми, які існують зараз», – підкреслила Ірина Констанкевич.

Нардеп зазначила, що уряд під керівництвом Володимира Гройсмана все ж має продовжити розпочату ним роботу, адже річного терміну було замало для втілення усіх намірів, а попереду залишилися найскладніші завдання. Водночас члени Кабінету Міністрів повинні відзвітувати про свою діяльність перед профільними комітетами Верховної Ради. Після глибинного відпрацювання усіх конкретних питань загальний звіт має бути винесений у сесійну залу парламенту і на публічне обговорення, наголосила нардеп.

До слова, в парламенті зареєстрували проект постанови щодо визнання діяльності Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана незадовільною та щодо відправлення цього уряду у відставку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus