USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Уряд заборонив рубки в лісах і звільнив керівника Держлісагентства

12 Травня 2016 10:30
Кабінет міністрів підтримав пропозицію Мінприроди тимчасово припинити рубки в лісах до перегляду регулюючих актів. Окрім того, звільнили керівника Держлісагентства.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, - інформує Європейська правда.

"Уряд підтримав пропозицію Мінприроди щодо тимчасового припинення санітарно-оздоровчих заходів (рубок) у лісах до перегляду Мінприроди, Мінагрополітики, Держлісагенством нормативно-правових актів, які регулюють порядок та правила їх здійснення", - написав міністр.

"Рішення про звільнення керівника Держлісагентства прийняли", - заявив Семерак.

Зі слів Семерака, це рішення стало реакцією уряду на його звіт щодо інспекції національних парків Карпатського регіону, а прем’єр-міністр Володимир Гройсман визначив пріоритетом створення системи, що унеможливить "варварську вирубку лісів".

"У Мінприроди наразі опрацьовується питання призначення керівників установ природно-заповідного фонду за результатами відкритих конкурсів із залученням фахівців, науковців, представників громадських організацій та місцевих громад", - повідомив голова Мінприроди.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
нхя не смішно Показати IP 12 Травня 2016 10:49
Припинять рубки доки Гнойсман не посадить своїх людей на схеми і потоки, а потім все піде по старому.
лучанин Показати IP 12 Травня 2016 11:26
я от думаю ..що ж ви шановні будете пи*дити ,коли весь ліс закіниться.. а це вже не за горами.. Вже на той ріденький лісок що залишився больно дивитися.. А ще з такою варварською вирубкою яку спостерігав у Рожищанському р-ні.. то взагалі серце кровью обливається.. Виро_ки ви.. коли ви вже наїстеся.. зі своїм лісом та бурштином..
місцевий Показати IP 12 Травня 2016 12:03
В с.Озденіж Рожищенського району є такий злодюга лісник Васюра, При всіх владах тисячі столітніх дубів та грабів зрубав і рубає. І йому все пофіг
Роман Показати IP 12 Травня 2016 15:04
Боротись з крадіями лісу це добре, але як завжди страждають люди. Заборонивши санітарно-оздоровчіх заходи (рубки) у лісах вони позбавили людей ЗАКОННОГО способу купити дрова для опалення будинків (значить продавати будуть дорожче бо незаконно і стане дефіцит). Це майже одночасно з підняттям ціни на газ (зимою в тому числі). А те що там написано тимчасово, то поки пройдуть всі погодження у різних інстанціях і міністертвах, то почнеться опалювальний сезон, а дрова треба вже літом заготовлювати. Одним словом ЗА*БАЛИ!!!
лучанин до Роман Показати IP 12 Травня 2016 19:19
Одне діло очищати ліс від самосаду.. а також притрасові (придорожні) зони це одне.. а корчувати (красти) ліс який ви не садили.. і при цьому вибирати рівнюні широкі стовбури..при цбому залишати чуть кривіші.. це вже зовсім інше.. і не путайте х з пальцем.. Чистити ліс ніхто не забороняв.. а промислову (і не законну рубку) вже давно треба було припинити. Поставити її в певні рамки.. А за знищення лісу як це роблять бурштинокопачі я б взагалі давав по 15 років.. бо це варварство. Мало того що ліс знищують так там ще років 20-30 хрен що виросте..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus