USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Уряд хоче збільшити пенсійний вік для військових

20 Квітня 2010 12:23
Уряд пропонує виплачувати військовим пенсії виключно після досягнення чоловіками 55-річного віку, жінками - 50-річного.

Кабінет міністрів доручив профільним відомствам вивчити можливість замість пенсії за вислугу років для військовослужбовців ввести поняття пенсії за віком на пільгових умовах, яка нараховується тільки після досягнення військовослужбовцями пенсійного віку.
Відповідний проект закону за підписом віце-прем'єр-міністра Сергія Тігіпка адресований для розгляду і подачі пропозицій Міністерству оборони, Міністерству внутрішніх справ, МНС, Міністерству праці і соцполітіки, Міністерству фінансів, Міністерству економіки, Пенсійному фонду і Міністерству юстиції.

Законопроект передбачає замість поняття пенсія за вислугу років ввести поняття пенсія за віком на пільгових умовах, передає ТСН .

Різниця між цими поняттями полягає в тому, що згідно з чинним законодавством, військовослужбовець має право отримувати пенсію вже після 20 років вислуги.

Законопроектом пропонується встановити можливість отримання пенсії виключно після досягнення чоловіками-військовослужбовцями 55-річного віку, жінками-військовослужбовцями - 50-річного у випадку, якщо вони мають на день звільнення із служби вислугу 20 років і більше.

Як відомо, Міжнародний валютний фонд неодноразово наголошував, що реформи української пенсійної системи необхідно почати саме з підвищення віку, коли українці виходитимуть на пенсію.

Втім, міністр праці та соціальної політики Василь Надрага обіцяв, що Україна дослухається до цієї поради МВФ лише наступного 2011 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
СЛАВА ПАРТИИ РЕГИОНОВ!!! Показати IP 20 Квітня 2010 14:42
Люди!!! Одумайтесь!!! Вы не понимаете, что вы делаете!!! Вы же выгоняете нас не только из армии, вы гоните нас из страны. Зачем я 17 лет служил??? Не ради зарплаты, не ради льгот, которые давно уже отменили, а ради пенсии и квартиры. Если вы практически уравняете нас с гражданскими, то на кой ляд мне жить в чужом городе, платить 1100 грн. за квартиру с зарплаты и каждый месяц сводить концы с концами. Это же просто существование (на оставшиеся 1400!!!!). А теперь вы хотите сделать геноцид, для тех кто не успел уволиться (на контракте) и тех у кого нет 20 лет выслуги. Кто вам останется служить???Образованная молодежь найдет себе работу или в Киеве или за кордоном, остануться только те, кому нужно дослужить до 20 лет, чтобы скорее свалить. Государство как всегда собирается смачно плюнуть в лицо тем, кто его охраняет. Вместо того, чтобы меньше воровать и создавать новые рабочие места, оно только ухудшает жизнь тем, кто живет. Бежать нужно только из этой страны, бежать. Мой патриотизм умер.
поки що патріот Показати IP 20 Квітня 2010 22:08
Не хочете годувати свою армію, будете годувати чужу армію! Що Ви робете? Опам"ятайтесь, тому що потім Буде пізно. Військові це люди в яких є бойова зброя, з якою вони захищають мир і спокій України і щоб ця зброя не повернулась проти України.
666 Показати IP 21 Квітня 2010 00:51
Ось Вам вояки і азаренний день.
Володимир Показати IP 21 Квітня 2010 07:36
Ну про що можна говорити.? Цей ублюдок Тигипко ще біди простим людям наробить. Нас вже скоро в землю вженуть,а ми все бездіємо. Треба вже за вила братися. Силовики за нами.
арек Показати IP 22 Квітня 2010 14:26
Моліть бога люди щоб не сталося заварухи як в Киргизії а може й гірше хто буде захищати таку державу коли вона забирае останню надію тих хто відав кращі роки на службу....
Олег Показати IP 20 Травня 2010 19:34
Уроди цы всы керывники. Нічого ми їм покажемо!!!
Олег Показати IP 3 Червня 2010 21:54
Розслабтеся!А вам не соромно що люди яким 59 мають вас годувати.А в 60 пенсія їх 709 грн.а у вас в 35-вже більше 2 тис.
Олег Показати IP 3 Червня 2010 21:57
Розслабтеся!А вам не соромно що люди яким 59 мають вас годувати.А в 60 пенсія їх 709 грн.а у вас в 35-вже більше 2 тис.
Матадор. Показати IP 16 Червня 2010 20:07
А ти походи через день на ремінь, і так 15 років.
Дружина військовослужбовця Показати IP 11 Вересня 2010 09:02
Армії 140 тис., але вона має багато земель, споруд, зброї,які посиленно хочуть розікрасти, а а ось СБУ,податкова, таможня, МНС,міліція, спец.зв"язок, президентська охорона,прокуратура, судді, їх цей закон не стосується. Ми маємо троє дітей,винаймаємо житло за 1500грн., ніякими пільгами скористатися не можемо, бо квартира чужа. Залишилося 4 роки до кінця служби, а ні ми , ні наші батьки не маємо більше сили тягнути цей "віз". Думали хоч пенсія буде... от тобі на. Хай цей закон стосується тих, хто закінчує зараз вузи, підписує контракти, щоб вони свідомо знали на що їдуть. А не така дурілка...Знущання...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus