USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Новий спалах COVID-19 на Волині чекають у серпні-жовтні

3 Серпня 2021 17:19
На Волині очікують нову хвилю спалаху коронавірусної хвороби, яка може припасти на кінець літа – початок осені. Зараз хоча й є незначні показники щодо виявлення хворих на COVID-19, проте більшість випадків вимагає госпіталізації.

Про це йшлося під час брифінгу щодо перебігу вакцинальної кампанії.

Нагадаємо, за минулу добу на Волині виявили двоє хворих на коронавірус, одна людина померла. Зі слів заступниці голови ОДА Людмили Тимощук, великий відсоток хворих, у яких виявили COVID-19, потребують лікування у медзакладах.

«Насувається нова хвиля спалаху, ми всі заспокоїлися, але є випадки штаму «Дельта». Вірус мутує, викликає складніший перебіг і летальні наслідки. Зараз на стаціонарному лікуванні перебуває 37 пацієнтів з підтвердженим коронавірусом і 67 з підозрою. Зі згаданих 37 осіб дев’ять перебувають у відділеннях інтенсивної терапії і двоє – на апаратах ШВЛ. Ми бачимо зростання тяжких хворих, майже кожного інфікованого госпіталізують», – заначила вона.

З її слів, у більшості пацієнтів спостерігається висока температура, інтоксикація, кишкові розлади, загальна слабкість, біль у м’язах, пневмонія, головні болі.

Водночас голова ОДА Юрій Погуляйко відзначив, що на Волині – низькі темпи вакцинації. Натомість вже цієї осені фахівці прогнозують новий спалах.

«На сьогоднішній день проведено 106 тисяч щеплень, але це мала цифра і ми не зможемо подолати той етап, який прогнозують експерти. Вони говорять, що в серпні-жовтні буде жахлива ситуація», – зауважив він і нагадав, що єдиний ефективний спосіб захисту від коронавірусної хвороби – вакцинація.

Наразі на Волині діють 9 центрів вакцинації: чотири в Луцьку, по одному у Ковелі, Володимирі-Волинському, Нововолинську, Камінь-Каширську, а відучора запрацював центр вакцинації в Любомлі.

Крім того, на території Волині діють 87 пунктів щеплень, працює 15 мобільних бригад з вакциною AstraZeneca і 17, які працюють з вакциною Pfizer.

Як стало відомо, якщо 80% освітян не будуть вакциновані, то навчання у школах проводитиметься онлайн.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 3 Серпня 2021 17:32
А поки що ми всі без масочок в маршрутках, всі на концертики і курортики. А вакцинуватись НІ НІ, то Омерика проти нас заговор придумала, зі світу зводять, ууууххх бл....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus