USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Усі занедбані і хворі: до Луцького зоопарку підкинули кошенят

3 Листопада 2023 18:08
П’ятеро маленьких занедбаних кошенят у коробці та пакеті – таку знахідку зранку біля воріт побачили працівники Луцького зоопарку. На жаль, такі випадки не рідкість. Нещодавно комунальне підприємство «Ласка» врятувало кошенят, яких викинули у смітник.

Аби не ламати голову, де подіти потомство своїх улюбленців, їх потрібно стерилізувати, наголошують зоозахисники, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Кошенятам пощастило, що біля воріт зоопарку першими їх помітили працівники звіринцю, а не бродячі собаки.

«Це ганебний вчинок. Це власний виводок, але ці кошенята в дуже занедбаному стані. Їх треба усіх лікувати. Якщо людина спромоглася на світанку на велосипеді приїхати, аби підкинути їх під зоопарк, то могла би взяти маму-кішку, привезти та стерилізувати. Тваринки були у ветлікаря. Вони всі у занедбаному стані. У деяких лишаї. У всіх блошина інвазія. Всі заглищені. Можемо сказати, що мама-кішка в такому ж стані», – прокоментувала директорка КП «Луцький зоопарк» Людмила Денисенко.

Чотири дівчинки й один хлопчик. Працівники зоопарку їх лікують. Нині за допомогою небайдужих людей на догляд за ними вдалося зібрати понад шість тисяч гривень. Їм шукають господарів, але після того, як пройдуть курс лікування.

Людмила Денисенко наголосила: люди мають бути відповідальними і дбати про стерилізацію своїх тварин. Підкинути малят кудись – це не вихід. Наприклад, із чотирьох знайд-кошенят, які опинилися біля зоопарку три роки тому, вижило тільки одне і залишилося жити в звіринці.

Є й свідомі люди, які не можуть тримати тваринок і запитують, чи можуть їх тимчасово прихистити у зоопарку.

Щодо недавнього інциденту, коли підкинули п’ятьох кошенят, працівники зоопарку звернулися в поліцію.

«До поліції надійшла заява. Факт внесено до журналу єдиного обліку заяв і повідомлень про кримінальні правопорушення та інші події. Проводяться заходи зі встановлення особи», – зазначив інспектор відділу моніторингу Луцького РУП Ігор Лівошук.
Є знайди і на КП «Ласка». Маленьких кошенят принесли комунальники, які побачили їх у зв’язаному пакеті на смітнику. Малятам було десь тиждень від народження. Для них вдалося знайти маму-кішку, далі шукатимуть домівку.

Загалом на комунальному підприємстві – 30 котів. Безпритульних тварин тут стерилізують безплатно.

«Забираємо котів із вулиці на процедуру стерилізації. Якщо тварина безпритульна, то вона стерилізується безплатно. По закінченню післяопераційної перетримки ми їх відпускаємо на місце проживання… Поповнення кількості безпритульних тварин на території громади відбувається у 90% випадків за рахунок безвідповідальних власників», – розповіла директорка КП «Ласка» Оксана Богданюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Всезнайко Показати IP 3 Листопада 2023 19:34
Ця новина стара як світ.
Правда?! Показати IP 3 Листопада 2023 19:55
Схоже на те, що пані Людмила Денисюк бажала б, що б кошенят на р. Стир занесли. Не зрозуміла істерика від пані директорки зоопарка.
Супер Показати IP 3 Листопада 2023 20:55
Кошенятам повезло. що на їх шляху трапилася Людмила із зоопарку. В них точно все буде добре!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus