USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Уже четвертий рік: як за хабар судять ексголову громади на Волині

31 Липня 2023 23:03
У суді над ексголовою Гіркополонківської сільради та її чоловіком досліджують письмові докази.

Уже не перший рік подружжя з Гіркої Полонки ходить на судові засідання, наче на роботу. Проте в цій справі про ймовірне хабарництво з боку ексочільниці Гіркополонківської сільради та її чоловіка, депутата тої ж ради, досі немає вироку, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Нагадаємо, справу щодо вимагання та отримання хабара ексголовою Гіркополонківської ОТГ Ніною Симонович та її чоловіком, колишнім депутатом сільради Віктором Симоновичем розглядають у суді.

Подружжя спіймали під час отримання 50 тисяч гривень неправомірної вигоди. Їх затримали на отриманні хабара ще в липні 2019 року.

Ось уже четвертий рік прокурори намагаються довести вину пари. Та подружжя відбивається від звинувачень як може за допомогою кількох адвокатів.

На останньому судовому засіданні досліджували письмові докази.

Адвокати подружжя переконували, що досудове розслідування здійснювали з порушеннями, до того ж, без участі компетентних органів із Волині.

«Прокуратура стверджує, що досудове розслідування проводилося Головним управлінням Національної поліції у Львові. Сторона захисту це заперечує. Тому що жоден слідчий не був визначений, тобто фактично було визначено проведення досудового розслідування самими прокурорами, тобто вони самі проводили досудове розслідування без визначення будь-якого слідчого», – сказав адвокат.

Захисники наголосили: матеріали, здобуті під час досудового розслідування, збирали з порушенням вимог Кримінального процесуального кодексу, а тому, на їхню думку, не є належними.

«Не є порушенням Кримінального процесуального кодексу те, що прокурор, який клопоче про надання дозволу, і проводив слідчу дію», – зазначив, своєю чергою, прокурор Руслан Ящук.

Адвокати також поцікавилися, чому розслідування проводили уповноважені органи з Львівської області, а не з Волині.

«Жодного дня після подання заяви орган досудового розслідування не розслідував справи на території Волинської області. Чому я на цьому акцентую увагу? Тому що аби визначити безпосередньо відразу орган досудового розслідування у Львівській області (Головне управління Національної поліції у Львові), цьому повинна була би передувати неефективність здійснення досудового розслідування іншим органом, який мав би здійснювати розслідування на місці вчинення кримінального правопорушення», – зауважив адвокат.

Прокурору апелював, що нині захисники подружжя звертають увагу на документи, які було досліджено раніше. Мовляв, якщо хотіли їх оскаржувати, то потрібно було це зробити одразу.
У судовому засіданні поставили паузу. Адвокати пообіцяли: коли перейдуть до дослідження відеодоказів, то обов’язково акцентуватимуть увагу судді на тому, ким та де саме були відшукані гроші, а ще на те, як видозмінювалася обстановка в квартирі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus