USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

В ISW назвали причини провалів росіян на Бахмутському напрямку

11 Травня 2023 08:27
РФ перекидає на Бахмутський напрямок різні виснажені угруповання своїх військ, крім того, є проблеми з контролем їхньої діяльністі.

Розгромлена під Бахмутом російська 72-а окрема мотострілецька бригада у вересні минулого року, за відомостями ЗМІ, зазнала втрат у Харківській області під час контрнаступу Збройних сил України. А у жовтні 2022-го її вцілілі елементи «пошарпали» у Миколаївській області, йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

«Проблеми, пов’язані зі спеціальним перекиданням різних виснажених угруповань військ на Бахмутський напрямок, поряд з очевидними збоями в командуванні й контролі, ймовірно, заважають російським силам у цьому районі проводити надійні оборонні операції», – зазначили аналітики.

В ISW 7 серпня минулого року повідомляли про початок формування 72-ї окремої мотострілецької бригади в російській Оренбурзькій області.

Зауважимо, ворог вже не один місяць намагається захопити Бахмут, проте отримує гідну відсіч від захисників України і зазнає величезних втрат.

Українські воїни 9 травня розмістили «прев’ю» наступу в напрямку Бахмута і повідомили, що 72-га ОМСБР супротивника втекла з-під міста.

Пізніше командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський повідомив, що на окремих ділянках фронту біля Бахмута росіяни відступили під натиском наших воїнів на дистанцію до двох кілометрів.

Колишній командир полку «Азов» Андрій Білецький, своєю чергою, заявив, що українські воїни унаслідок наступу майже повністю знищили кілька рот 72-ї ОМСБР.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus