USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

В адміністрації Трампа обговорюють надання Україні летальної зброї

28 Серпня 2017 07:00
Білий дім США серйозно розглядає питання надання Україні летальної зброї.

Про це в інтерв'ю Financial Timesзаявив спецпредставник держдепартаменту США з питань України Курт Волкер.

Він зазначив, що поки жодного рішення не ухвалено, але на високому рівні це обговорюють серйозно. Також, на думку Волкера, рішення має ухвалювати президент США.

Україна з початку військової агресії Росії навесні 2014 року веде переговори із західними країнами про постачання летальної зброї, але поки безуспішно. Зараз США забезпечують Київ тільки нелетальною допомогою (зокрема броньованими автомобілями Humvee, безпілотниками RQ-11B Raven і контрбатарейними радарами) й допомагають у підготовці українських військових.

31 липня видання The Wall Street Journal писало, що в США розробили план постачання оборонного озброєння Україні. Мова йде про передання протитанкових ракетних комплексів Javelin і засобів протиповітряної оборони.

24 серпня під час візиту до Києва міністр оборони США Джеймс Меттіс заявив, що в Сполучених Штатах розглядають питання про надання Україні оборонного летального озброєння.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Всезнайко Показати IP 28 Серпня 2017 07:54
Буде мавпа з гранатою...)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus