USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

В Австралії через «потоп століття» третина країни пішла під воду. Відео

24 Березня 2021 23:17
Австралію знову наздогнала стихія. У січні минулого року там вирували величезні пожежі. Зараз, в кінці березня 2021 року, в країні стався масштабний потоп.

Повінь викликали проливні дощі. Опади з різною інтенсивністю йдуть цілий тиждень і, за прогнозами синоптиків, мають припинитися в четвер-п’ятницю. Про це пише Страна.

Епіцентр негоди на східному узбережжі, де знаходиться в тому числі Сідней.
Кадри з місця подій тривожні. Видно, що потік води змиває цілі будинки, течія відносить автомобілі.
Якщо рік тому австралійці рятували з пожеж коал, то зараз кидаються рятувати собак і корів. Останніх тримають за роги над рівнем води до приїзду рятувальників, щоб ті не захлинулися.
Повінь викликала нашестя павуків на житлові квартали. У соцмережах опубліковані відео, на яких безліч павуків повзають по огорожах, вуличних ліхтарях і стінах будинків, рятуючись від повені.

Також вони тисячами опиняються в житлових будинках австралійців. Люди кажуть, що в будинки також заповзають інші комахи і змії.
За останніми даними, від потопу постраждала вже третину території країни. Евакуйовано близько 20 тисяч осіб. Про жертви і зниклих без вісти не повідомляється.

Повінь 2021 року в Австралії стало найсильнішим на останні 60 років. ЗМІ охрестили негоду «потопом століття».

Незважаючи на те, що опади вже ослабли, влада повідомляє, що стихію поки перемогти не вдалося. Чиновники не беруться прогнозувати, скільки часу і грошей піде на ліквідацію наслідків стихії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus