USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

В АТО з Великої Волині вирушать «боги війни»

15 Листопада 2014 13:30
Друге життя вдихнули в самохідну артилеристську установку «Піон» на Рівненщині.

На тест-драйв запросили і «Громадське.Волинь» Після десятка років в ангарі гаубиці використовуватимуть за призначенням. Зовсім скоро цих “богів війни”, як кажуть місцеві, відправлять в зону АТО.

Найпотужніша, з-поміж тих, що є на озброєнні в України, гармата виготовлена в 70 роках минулого століття. Вона розрахована на використання осколково-фугасних, активно-реактивних і ядерних снарядів. Відтак, в 90-х була законсервована у зв’язку з відмовою України від ядерної зброї.

Більше 10 років «Піони», «Акації», «Гвоздики», «Гіацинти» іржавіли без діла. Зараз їх повертають до життя. Одну установку – за три тижні.

Максимальна дальність стрільби «Піона» – близько 4-х десятків кілометрів. Відтак, кажуть військові, використання в зоні АТО цієї установки дозволить в рамках мінських домовленостей карати порушників перемир’я на Сході.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus