USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

В Австрії українці, які не добралися додому, знайшли прихисток в посольстві

17 Березня 2020 17:22
В Австрії низка українців опинилися в критичній ситуації через неможливість дістатися додому, їх пустили на територію посольства України.

Про це, як повідомляє Європейська правда, розповів посол України в Австрії Олександр Щерба.

«Люди, які знаходяться поруч з Посольством (автомобілісти, які не добралися до України) стомлені, але нагодовані, з можливістю скористатися туалетом. Доступ на територію я дозволив», – розповів посол на своїй сторінці у фейсбуці.

За словами Щерби, одну жінку довелося шпиталізувати просто з аеропорту, оскільки в неї розійшлися постопераційні шви.

«Просимо Австрійські авіалінії направити до Києва літак з українцями, які не потрапили на їхні скасовані рейси. Поки безуспішно» – написав Щерба.

Слід зазначити, що авіакомпанія Austrian Airlines у вівторок оголосила, що з 19 по 28 березня припиняє всі рейси.

«Ну і найголовніше – чекаємо на інформацію щодо чартерів на європейські столиці. Я розумію, що це питання дуже затягнулося, але впливу на це не маємо. Чартер буде. Коли – поки невідомо», – додав посол.

Посол також розповів про підтримку українців Відня, які везуть до посольства спальні мішки та килимки.

Нагадаємо, з 16 березня обмежено пропуск в Україну іноземців. Також було призупинено роботу близько сотні пунктів пропуску, введені обмеження на пропуск через КПВВ в зоні проведення ООС, а також з окупованим Кримом.

Окрім того, опівночі 17 березня в Україні тимчасово припинили міжнародне пасажирське залізничне, повітряне та автомобільне (для автобусів) сполучення
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus