USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

В Україні хочуть закрити ТРЦ, заклади харчування та обмежать пересування: заява глави МОЗ

15 Березня 2020 19:22
Міністр охорони здоров’я Ілля Ємець звернувся до українців щодо ситуації з коронавірусом.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на пресслужбу МОЗ.

Міністр зазначив, що сьогодні загроза, яку несе коронавірус, велика як ніколи.

«Для інфекції не має значення матеріальний стан чи соціальний статус. Хворіють як усесвітньо відомі політики, актори, так і прості люди. Сьогодні ворог номер один не тільки українського суспільства, але й всього світу – це смертельно небезпечна інфекція, коронавірус», — заявив міністр.

Міністр охорони анонсував жорсткі умови для українці.

«Необхідно закривати заклади громадського харчування та ТРЦ, працювати мають лише аптеки та продуктові магазини, необхідно обмежити пересування всередині країни, запровадити дистанційний режим роботи працівників, переглянути режим роботи громадського транспорту та обмежити дозволені збори людей у групах до 10 осіб.

Лікарні мають бути негайно перепрофільовані в інфекційні, з урахуванням ситуації. Опрацьовувати необхідно тільки ургентні випадки. Всі планові заходи скасувати та направити всі ресурси на підготовку до боротьби з інфекцією. Крім цього, МОЗ активно збирає найкращих епідеміологів України та включає їх до складу Оперативного штабу, щоб ми могли ще швидше реагувати на нові виклики, які перед нами ставить епідемія», — йдеться у повідомленні.

«Закликаю всіх українців не бути легковажними. Це той час, коли необхідно не панікувати, а мобілізуватися, зібрати всі сили та допомогти собі, своїм близьким та своїм співгромадянам. Зараз ще є можливість не допустити жахливої трагедії на території всієї України. Успішний досвід інших країн показав, що самоізоляція – найефективніший спосіб попередження поширення хвороби. Будьте свідомими, бережіть себе та своїх близьких.

За всю історію жоден ворог не здолав український народ.

Виконуючи інструкції, правила та рекомендації, діючи злагоджено, як єдиний механізм, ми гарантовано переможемо! Іншого шляху немає.

Стежте за оновленнями офіційних джерел інформації МОЗ України та будьте здорові!», — резюмував Ємець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
питання Показати IP 15 Березня 2020 19:53
А про збори людей у групах до 10 осіб Аваков з Білецьким знають? :)))
Відповідь до питання Показати IP 15 Березня 2020 20:53
Ці якраз нехай збираються. Скоріше пропадуть.
Дідо Показати IP 15 Березня 2020 20:12
"За всю історію жоден ворог не здолав український народ", то чому ж день Незалежності в 91 році? Все життя під кимось ходили.
Анонім Показати IP 15 Березня 2020 20:29
Забороніть гроші,саме більше бруду на банкнотах)))Бо до дупи ваші карантини,якщо в обігу брудні гроші.
Лучанин Показати IP 15 Березня 2020 20:39
Нарешті адекватний міністр
ігор луцький до Лучанин Показати IP 15 Березня 2020 23:05
Який заявив,що вірус для дітей не страшний,а пенсіонери вимруть.
волиняка до ігор луцький Показати IP 16 Березня 2020 08:17
А що тут не так якщо такий вірус і немає на нього впливу, що він мав сказати? Сказав болячу але правду!!!
Анонім до волиняка Показати IP 16 Березня 2020 12:19
Пенсіонери не від вірусу вимруть,а від пенсії,бо на таку смішну суму вітамінів не поїсиш і від підняття пенсійного віку вимруть,просто на роботах.Але ця страшна правда стосується і вас,просто ще не усвідомлюєте що вас чекає.
Думка Показати IP 15 Березня 2020 21:21
Відносно всього можна підтримати, окрім "переглянути режим роботи громадського транспорту". тобто я і з тим згідний, лише якщо кількість транспорту буде збільшено щоб в транспорті не перебувало більше 10 осіб. Інакше люди змушені будуть стояти на зупинках, мерзнути, чекаючи транспорту, а потім набиватися гірше ніж оселедці в банці. Знаючи розумові здатності наших мужновладців скоріш за все до цього і доводять. Перед тим як оголошувати подібні речі уряд мав зобов'язати керівників підприємств змінити графік роботи людей, перевести за можливості всіх на дистанційний режим роботи. Бо виходить що вчителі тепер їздять на роботу, їх при цьому посилено контролюють, хоча вони перші при карантині могли б дистанційно займатися з учнями, сидіти вдома і готуватися до наступних після карантина занять, зайнятися якоюсь науковою роботою при можливості і обов'язково зі збереженням зарплати, бо вони не винні що їм прийдеться вмирати ще й з голоду. Те саме стосується вихователів дитсадків, працівників бібліотек. Господарські магазини можна було б перевести на роботу через інтернет, так як лампочку теж треба людям придбати, не одну їжу.
ототак до Думка Показати IP 15 Березня 2020 22:56
Так перевізникам не вигідно, їм переповнені треба, щоб рентабельно, а про життя і здоров‘я людей - то таке... це ж Україна... :(
Отакої Показати IP 16 Березня 2020 07:17
Ну от при чому тут 10 людей,висмоктано з пальця.Якщо є хоч один носій і не ідентифікований,то...От кордони потрібно було закривати днів 10-15 назад.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus