USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У червні доплату до пенсії отримає майже мільйон українців

12 Травня 2022 07:16
Щорічна доплата до пенсії надається ветеранам війни та жертвам нацистських переслідувань. Цього року уряд також виплатить ці гроші. Зазвичай ці виплати нараховують у травні, цього року через війну гроші можна буде отримати у червні.

Хто та які суми зможе отримати йдеться у матеріалі ТСН.ua.

В уряді подбали, щоби в умовах воєнного часу інформація про одержувачів була максимально закритою. При цьому громадяни, яким належить ця доплата до пенсії, отримають її тим самим способом, яким зазвичай отримують і пенсію.

Категорії отримувачів доплати та розмір грошової допомоги такі:

- Особи з інвалідністю внаслідок війни та колишні малолітні (яким на момент ув'язнення не виповнилося 14 років) ув'язнені концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, визнані особами з інвалідністю внаслідок загального захворювання, трудового каліцтва та інших причин: I група - 4421 грн, II група - 3906 грн, III група - 3391 грн.

- Учасники бойових дій, постраждалі учасники Революції Гідності та колишні неповнолітні (яким на момент ув'язнення не виповнилося 18 років) ув'язнені концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, а також діти, що народилися у зазначених місцях примусового тримання - 1491 грн.

- Особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною - 4421 грн.

- Члени сімей загиблих і дружини (чоловіки) померлих осіб з інвалідністю внаслідок війни, дружини (чоловіки) померлих учасників бойових дій, учасників війни та жертв нацистських переслідувань, визнаних за життя особами з інвалідністю внаслідок загального захворювання, трудового каліцтва та інших причин, які не одружилися знову - 966 грн.

- Члени сімей загиблих (померлих) захисників та захисниць України - 966 грн.

- Учасники війни та колишні в'язні концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового утримання, особи, насильно вивезені на примусові роботи, діти партизанів, підпільників, інших учасників боротьби з націонал-соціалістським режимом у тилу ворога - 612 грн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus