USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В чому проблеми декомунізації на Волині. Думка експерта

23 Травня 2016 23:40
На Волині триває процес декомунізації. Частину вулиць, які потрібно перейменувати, оголосили лише 17 травня та виставили на сайті Волинської ОДА для громадського обговорення.

Про це повідомила представник Українського інституту національної пам’яті у Волинській області Леся Бондарук, - інформує Громадське.Волинь.

«Однією із проблем декомунізації на Волині є те, що люди проти. І вони проти не тому, що не хочуть цього, а тому, що вони бояться зайвих витрат. Також голови місцевих адміністрацій не працюють з населенням. Вони не кажуть людям, що згідно із законом про декомунізацію, для них не передбачаються зайві витрати», – зазначила вона.

«Позитив декомунізції полягає в тому, що коли люди приходять на громадські обговорення і виступають проти перейменування, вони не знають історію свого села, але вони дізнаються про це. Зароджується дискусія. Також люди починають задумуватися над тим, чому потрібне перейменування та що воно дасть», – додала вона.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що Верховна Рада України перейменувала три населених пункти Волині. Віднині село Жовтневе Володимир-Волинського району називатиметься Сусваль, село Маяки Луцького райну перейменували на Княгининок, а селище Жовтневе отримало назву Новобіличі. До слова, мешканці села Маяки проти перейменування.

Нагадаємо, декомунізація на Волині має закінчитись до кінця 2016 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
накипіло Показати IP 23 Травня 2016 23:51
Люди не так проти якихось зайвих витрат, як проти самого процесу - наразі непотрібного. За час після майдану життя людей тільки погіршилося, економіка, будемо дивитися правді у вічі, в стані краху, в Пенсійному фонді діра, незахищені верстви населення на межі виживання, наша влада абсолютно нічого не робить для того, щоб закінчити конфлікт на Донбасі, тільки щоденно констатує кількість поранених і вбитих. То скажіть - чи важливі на сьогодні якісь перейменування вулиць і міст, ініційовані купкою забезпечених чиновників, коли основна маса населення намагається елементарно вижити при теперішніх цінах і пенсіях та зарплатах, і з жахом чекає зими, коли за опалення доведеться віддавати всі заощадження? Цим людям в голові ваші перейменування? Впевнений, що видалите коментар, але вже все дістало.
до накипіло до накипіло Показати IP 24 Травня 2016 06:17
Дивує позиція багатьох - чи потрібно проводити декомунізацію під час війни на Донбасі. А чому скажіть воно одне одному заважає? У нас проходить не просто процес перйменовань а процес очищення від совєцкої ментальності. Війна на сході певною мірою і є продовженням того, що декому захотілося назад в срср, і помахати червоною тряпкою на параді, захотілося катів сталіна, леніна. В народі є приказка - як ти його назвеш так воно й попливе. От усі 24 роки незалежності ми так і пливли з оглядкою на комуняк... Так, що від перейменовань тобі друже жити точно гірше не стане - не треба плутати святе з грішним.
факт до до накипіло Показати IP 24 Травня 2016 08:29
Ментальність треба у головах змінювати, а не з перейменуванням вулиць!!! Ну і вибачайте - при совєтах жили краще ніж зараз! :) Я не проти того всього, но всьому має бути свій час і от саме назви вулиць і міст саме зараз і не заважають, щоб навести лад в країні у більш значущих питаннях, а це все робиться зараз для замилювання очей!!!
Піна до до накипіло Показати IP 24 Травня 2016 09:13
Якби була просто декомунізація, тут йде нова міфологізація. Замість старих казок про героїв, нам придумують нових, хоча всі ми бачимо, що герої то дуті...Ви ніколи не думали, що йдете шляхом тих самих комуняк і покоління , кторе виросте на вашій новій брехні, буде таким самим, як при совєтах? Бо лапша на вухах довго не тримається- падає... Катів Сталіна і Леніна ви замінили на ката Бандеру- він зараз герой намбе ван, хоча велика кількість людей може, як свідки тих часів, розказати вам правду. Але вам вона потрібна? Ви зліпили нового ідола і носитесь з ним, як ідіоти.
911 Показати IP 24 Травня 2016 00:20
Поспілкуйтеся з Лесею Бондарук вживу - повністю неадекватна людина. Який Інститут національної пам'яті?
Вася Показати IP 24 Травня 2016 02:44
" згідно із законом про декомунізацію, для них не передбачаються зайві витрати... » хтось когось дуже сильно най*бу... але я iм вiрю!!!
лл Показати IP 24 Травня 2016 12:31
I що змiнете вулицю, стане краще? Змiнете назву села i грошi з'являться? Зуськи. Якщо на те пiшло виходьте з квартир, будинкiв i розбирайте iх. Це ж комуняки будували. А ви спокiйно живете, спите, дiтей виховуэте. Питання а вам держава за роки Незалежностi, щось дала просто так. Я була зoвсiм мала, але народжена в РС. I знала що ми маэмо де жити, що iсти. Бо батьки працювали, iх направляли на роботу пiсля вузiв. Вони працювали на заводах. А зараз що ми маэмо. Крiм бандерiвцiв якi кричать Геть усе комунiстичне!!! То побудуйте, не руйнуючи. Руйнують бо - це тiшить iх самовдоволення. Мiй дiд воював в рядах Радянськоi армii. Я ним пишаюсь. А на цей маразм дивитись боляче. Щоб знати iсторiю потрiбно потрiбно ii памятати а не стирати. Бо прийде час i нових героiв забудуть. А матерi не забудуть, очi не осохнуть вiд слiз та вiдчаю.
Уховецьк Показати IP 25 Травня 2016 07:33
Декомунізація по уховецьки у центрі села постамент Васюти на ньому виразно серп і молот а сільська рада звітує нема обєктів які підлягають закону. Як добитись справедливості?
Уховецьку Показати IP 25 Травня 2016 09:42
За часів колгоспу в Уховецьку була робота для людей, дитсадок, ФАП і т.д. За теперішньої влади в Уховецьку люди масово спиваються і крадуть ліс. То серп і молот винуватий?
Прозрійте "псевдопат Показати IP 7 Червня 2016 16:58
Якби не комуняки, той вас не було. Вони лишили вам підгрунтя, фундамент. Було все: ідея, гордість за країну, можливість досягнення мети. Зараз же молодь і висококваліфіковані фахівці воліють краже поїхати світ за очі з країни, ніж бути втоптаним у бруд. У новоспечених патріотів і керманичів куплені дипломи, незаконно добуті статки і відсутність совісті. Гикнеться ще нам усім декомунізація. Проте з історії не викреслять гасла, піонерів, комсомол і рішення партійних з'їздів. Це треба сприймати як історичний факт, а не намагатися обплювати, не пропонуючи нічого нового, раціонального, наповненого змістом.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus