USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Енергодарі окупанти просили впустити їх у місто, щоб зробити фото

3 Березня 2022 15:13
Російські окупанти, які оточили Енергодар та територію Запорізької атомної електростанції, намагалися вмовити міську владу пустити їх на майданчик на АЕС, щоби сфотографуватися для звіту.

Як передає Українська правда, про це на брифінгу заявив голова НАЕК «Енергоатом» Петро Котін.

«Російські загарбники виходять і намагаються провести перемовини з керівництвом міста Енергодар. Вони говорять, що в них є завдання від керівництва зайняти місто Енергодар і майданчик Запорізької атомної електростанції.

Навіть вони говорять, що їм достатньо тільки ввійти в місто, сфотографуватися на тлі ЗАЕС і відправити відповідний звіт своєму керівництву російської армії, для міністерства, для пропаганди, що вони контролюють місто і АЕС.

Після чого вони буцімто покинуть наші об’єкти», – сказав він.

В «Енергоатомі» заявили, що звернулися офіційно до МАГАТЕ з проханням встановити «зону контролю» в радіусі 30 км навколо ЗАЕС, щоби російські окупанти не мали права здійснювати бойові дії в цій зоні.

Котін сказав, що бойові дії та ракетні удари російських окупантів біля ЗАЕС несуть надзвичайно високий ризик для здоров’я мешканців та екології.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus