USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«В енергосистемі величезний дефіцит»: українців попередили про тривалі відключення світла

15 Січня 2023 22:36
У результаті недавньої ракетної атаки ворога в українській енергосистемі виник «величезний» дефіцит генерації.

Про це заявив гендиректор енергетичної компанії YASNO Сергій Коваленко, передає УНІАН.

За його словами, станом на зараз низка ТЕС не працюють через серйозні пошкодження. Коваленко не готовий давати прогнози про строки відновлення.

«Проблема настільки серйозна, що Укренерго значно обмежив обсяги споживання по всій Україні, і в Києві зокрема. Колеги тримають ситуацію під контролем та шукають рішення, щоб її стабілізувати», – заявив він.

Щоб стан системи не погіршився, регіональні оператори будуть застосовувати екстрені відключення споживачів. При цьому критична інфраструктура залишиться з електроживленням.

«Руйнування є значними. Всі енергетики працюють над відновленням, але нам потрібно бути готовими до того, що відключення можуть бути тривалими», – підкреслив Коваленко.

У суботу російський агресор здійснив новий масований обстріл ракетами Української енергетичної інфраструктури. Український ППО збила 25 з 38 запущених ракет різних типів.

За даними ДТЕК, російська ракета потрапила в турбінне відділення енергоблоку однією з ТЕС, заподіявши значні руйнування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus