USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.95
  • PLN 9.70 9.86

«В груди ніби цеглою вдарило»: переселенка, яка живе в Луцьку, розповіла про поранення під час евакуації

5 Грудня 2022 21:23
Родина Нілових виїхала з Рубіжного Луганської області до Луцька. Під час евакуації Олену Нілову поранило в груди. Чоловік Дмитро вивіз жінку, двох доньок та кота до лікарні в Лисичанську. Нині сім’я живе в Луцьку.

Свою історію життя під кулями родина розповіла Суспільному.

Місто обстрілювала артилерія та бомбила авіація. Три тижні сім’я Нілових провела у напівпідвальному приміщенні у майстерні Дмитра. Голова родини каже: все почалося з авіаційних ударів по заводу з виробництва хімії, де був тротил. Це був стратегічний об’єкт.

«Спочатку ще магазини працювали. Щось купували: макарони, каші, хліб привозили. Ажіотаж був. Вигрібали усе. Потім – усе: закрились магазини, аптеки, в лікарню важко було потрапити», – розповідає Олена Нілова.

Згодом у місті не було світла та води. Їхня родина збирала сніг та розтоплювала його, щоб напитися.

«Люди ходять по своїх справах, раз приліт, когось вбило, двоє лежать, накрили їх чимось та й далі пішли. Ніхто нікого не прибирає, швидкої та пожежників не має. Хата горить, люди йдуть і не вертаються», – говорить Дмитро Нілов.
Дмитро Нілов показує фотографії наслідків обстрілів Рубіжного.

Коли лінія фронту наблизилась до Рубіжного, родина вирішила виїхати з міста. Під час пошуків евакуаційної колони потрапили під мінометний обстріл. Олену поранило.

«Переді мною воронка, димить усе, ми прибігли, мене трусить, перелякалась, плачу і кажу: «Все добре, але в мене ніби у груди як цеглою вдарило». Він відкриває, а в мене кров тече з грудей», – пригадує жінка.
Поранену дружину чоловік відвіз до лікарні у Лисичанську, там ще працювала лікарня. Олену прооперували. Втім один осколок в тілі жінки є й досі.

З березня сім’я живе у Луцьку. Батьки працюють, діти навчаються у місцевій школі. Старша донька Дарина дистанційно займається у школі мистецтв Рубіжного. Сім’я втратила домівку та бізнес. Зв’язку з містом немає. Нині інформацію про долю Рубіжного дізнаються з новин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus