USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

В яких умовах тренуються юні баскетболісти Луцька

6 Жовтня 2016 18:22
Тренування дітей баскетбольної секції комплексної дитячо-юнацької спортивної школи, які займаються на базі навчально-виховного комплексу №9, відвідали обранці громади міста у рамках Дня депутата.

День депутата відбувся 6 жовтня, - повідомляє Волинське агентство розслідувань.

«Дітей багато, та їм немає де займатися», – розповів тренер КДЮСШ Сергій Смітюх. З його слів, діти тренуються у декількох залах – окрім школи №9, займаються й у 24, 26 та 19-ій школах. Проте у Луцьку немає жодного майданчика, який би відповідав усім стандартам. У школі №26 є два майданчики, з яких можна було б зробити такий, на якому можна було проводити змагання навіть міжнародного рівня.

У школах, де тренуються діти, є й проблеми із душовими кабінами. До прикладу в НВК №9 є лише 4 душові кабінки, гарячу воду там подають бойлери, які використовують весь ресурс електроенергії на місяць. До того ж, розмір залу менший від необхідного. У школах №24 та №26 проблеми із каналізацією.

Окрім того, у місті немає й відповідного майданчика під відкритим небом. Натомість, у низці шкіл є місце, де його можна було б влаштувати. Побудова сучасного майданчика з відповідним покриттям коштує близько 240 тисяч гривень.

Зі слів тренера, баскетбольних залів відносно багато, проте таких, де дітям займатися було б комфортно та безпечно, фактично немає.

Депутати зазначили, що питання однозначно важливе. Тому перш за все необхідно дати технічну оцінку недолікам душових та систем водовідведення, аби мати змогу на засіданні бюджетної комісії говорити предметно та передбачити кошти принаймні на їх виправлення. У наступному році у бюджеті також шукатимуть кошти на розвиток цього виду спорту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus