USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Ірані відкидають версію про те, що український лайнер був збитий системами ППО

9 Січня 2020 21:11
В іранській Організації цивільної авіації в четвер заявили про неспроможність версії про те, що український авіалайнер, який зазнав аварії поблизу Тегерана, був збитий.

Про це повідомляє Interfax-Україна з посиланням на іранське агентство ISNA.

«З наукової точки зору неможливо, щоб ракета збила український літак, ці чутки нелогічні», – коментує ситуацію голова іранської Організації цивільної авіації Алі Абедзаде.

Американський журнал Newsweek раніше в четвер повідомив із посиланням на низку джерел, що лайнер «Боїнг-737» авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» (МАУ), який зазнав аварії поблизу Тегерана, ймовірно, випадково, міг бути знищений іранськими системами ППО.

«Український рейс, який розбився поблизу іранської столиці Тегерана, був збитий зенітним ракетним комплексом, заявили Newsweek співробітник Пентагону, високопоставлений працівник розвідки США та службовець іракської розвідки», – пише журнал.

Пасажирський літак Boeing 737-800, авіакомпанії «МАУ», який мав здійснити рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, розбився в районі міжнародного аеропорту імені імама Хомейні в Тегерані відразу після зльоту рано вранці 8 січня. На борту перебували 167 пасажирів і дев’ять членів екіпажу. Серед загиблих – 11 громадян України (зокрема дев’ять членів екіпажу), 82 громадянина Ірану, 63 – Канади, 10 – Швеції, 4 – Афганістану, по 3 – ФРН та Великої Британії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
ку Показати IP 9 Січня 2020 21:36
«З наукової точки зору неможливо, щоб ракета збила український літак, ці чутки нелогічні»,. Мені це сподобалось, ракета яка зроблена для того щоб збивати літаки не може збити літак.
скептик Показати IP 10 Січня 2020 00:14
нас там нєт. десь ми вже це чули
Скептику Показати IP 10 Січня 2020 02:50
Ну так , америкосів там справді *нет*.....
скептик до Скептику Показати IP 10 Січня 2020 12:10
зате точно є хворі на голову зєльониє чєловєчкі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus