USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Несправність двигуна: посольство назвало ймовірну причину катастрофи літака МАУ в Ірані

8 Січня 2020 09:51
Посольство України в Ірані заявляє, що версія теракту чи ракетної атаки як причини катастрофи літака авіакомпанії МАУ виключається. Про це заявили у посольстві України в Республіці Іран.

«За попередньою інформацією, літак розбився в наслідок аварії двигуна через технічні причини. Наразі версія теракту чи ракетної атаки виключається», – йдеться у повідомленні.

У посольстві повідомили, що літак розбився орієнтовно о 6:00 за тегеранським часом (близько 4:30 за київським часом) після зльоту з тегеранського аеропорту ім. Імама Хомейні.

У посольстві також підтвердили, що всі, хто перебував на борту, загинули.

За даними компанії МАУ, на зазначений рейс придбали квитки 168 осіб. Наразі з’ясовується хто з пасажирів не був присутній на борту та наявність серед пасажирів громадян України. Також на борту перебували 9 членів екіпажу – громадяни України.

Boeing 737 авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» рейсу PS 752 Тегеран – Київ розбився зранку 8 січня незабаром після вильоту з аеропорту Імама Хомейні в Тегерані. Літак впав одразу після зльоту. У мережі опублікували відео моменту падіння літака МАУ під Тегераном.

За попередніми даними, на борту перебувало 168 пасажирів і 9 членів екіпажу. Всі вони загинули. На місці падіння знайшли чорну скриньку. За попередніми даними, авіакатастрофа сталася через несправність двигуна.

Глава Тегеранського центру невідкладної допомоги заявив, що тіла загиблих буде важко опізнати через високий ступінь пошкоджень. Зараз рятувальники збирають тіла людей на території близько двох гектарів, щоб передати їх судмедекспертам.

За кілька годин до катастрофи іранські військові обстріляли дві військові бази США на території Іраку.

Як раніше повідомило одне з місцевих видань, український літак могли випадково збити ракетою під час обстрілу Іраном військових баз США в Іраку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
скептик Показати IP 8 Січня 2020 11:02
літак горів в повітрі. це ракета
Пілот до скептик Показати IP 8 Січня 2020 13:13
Від ракети він би розпався в повітрі, дай висота була надто низькою. Якщо ракета, то на такій висоті постає питання, вона вже падала чи почигала рух?
скептик до Пілот Показати IP 8 Січня 2020 14:14
2 000 М - ЦЕ надто низько ? до відома спеців : ЗРК "земля-повітря" збивають цілі на висоті від 100 м. і хто казав, що літак не розпався ? що таке "почигала рух" ? перекладіть, будь-ласка, на зрозумілу мову

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus