USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.63 39.90
  • PLN 9.70 9.86

В Ісландії розпочалося пʼяте за останні три роки виверження вулкана

14 Січня 2024 17:32
В Ісландії почалося виверження вулкана недалеко від рибальського містечка Гріндавік. Досі незрозуміло, звідки саме виходить лава, але вона вже наближається до житлових будинків.

Про це пише Бабель з посиланням на Reuters.

Метеорологічне управління Ісландії повідомило, що виверження стало пʼятим на півострові Рейкʼянес з 2021 року. Гелікоптер берегової охорони вже вирушив для визначення місця витоку лави.

Останнє виверження на півострові почалося у вулканічній системі Свартсенгі 18 грудня – звідти евакуювали 4000 жителів Гріндавіка, але місто було врятовано, бо лава потекла в іншому напрямку від нього.

Розташована між Євразійською та Північноамериканською тектонічними плитами, двома найбільшими на планеті, Ісландія є сейсмічною та вулканічною гарячою точкою, оскільки ці дві плити рухаються у протилежних напрямках.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus