USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Іспанії через аномальну спеку померли вже 360 людей

18 Липня 2022 08:09
Аномальна спека в Іспанії стала причиною смерті вже 360 людей. Пік смертей припав на минулу п’ятницю, коли було зареєстровано 123 випадки загибелі людей, які повязані зі спекою.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на Інститут громадської охорони здоров’я Іспанії.

Аномальна температура тримається на півдні Європи з 8 липня, у деяких регіонах Іспанії температура досягла 45 градусів за Цельсієм.

Хвиля спеки прокотилася і Португалією. Так, 14 липня температура повітря в країні сягнула 47 градусів – це рекордний показник для цього місяця за всю історію спостережень. За даними португальського МОЗ, з 7 по 13 липня через спеку померло 238 осіб, переважно старші люди з хронічними захворюваннями.

Через спеку та сильні вітри на південному заході Європи вирують лісові пожежі. У Франції через загрозу пожеж евакуйовано понад 14 тис. жителів сіл у департаменті Жиронда, де вогнем охоплено вже понад 10 000 гектарів. У 38 із 96 французьких департаментів оголошено «помаранчевий» рівень небезпеки.

У Великій Британії через спеку на частині території, включаючи міста Лондон, Йорк і Манчестер, оголошено надзвичайний стан. Національна метеорологічна служба вперше в історії оголосила «червоний» рівень небезпеки – він означає загрозу життю людей. На дорогах може бути запроваджено обмеження швидкості; деякі школи припинятимуть уроки раніше, ніж належить за звичайним розкладом. Національну службу охорони здоров’я приведено в надзвичайну готовність: їй буде виділено більше автомобілів.

На думку фахівців NASA, чергова хвиля спеки в Європі пов’язана із глобальними змінами клімату – подібні хвилі останніми роками спостерігаються все частіше.

Цього року пожежонебезпечний сезон у деяких частинах Європи розпочався раніше, ніж зазвичай після надзвичайно сухої весни.

У період з 1 січня по 16 липня в Європейському Союзі вигоріло 346 тисяч гектарів лісу, що втричі перевищує середній показник за останні 16 років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus