USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

В Іспанії невідомий напав із ножем на вірян у церкві: загинув священник, є поранені

26 Січня 2023 13:19
У місті Альхесірас на півдні Іспанії чоловік напав на відвідувачів місцевої церкви, завдавши удару в шию священнику й поранивши ще чотирьох людей. Внаслідок нападу поранений священик загинув, напад міг бути терактом з ісламістськими мотивами.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на El Mundo.

Інцидент стався близько 18:00 за місцевим часом. Нападник прийшов з холодною зброєю – ймовірно, мачете – до каплиці Сан-Ісідро, розташованої в одному з найпопулярніших районів Альхесіраса, й після суперечки з парафіяльним священиком завдав йому поранення в шию.

Потім він прийшов до церкви Нуестра Сеньйора де ла Пальма, головного храму Альхесіраса, де завдав смертельного поранення в шию іншому священнику. Усього внаслідок дій чоловіка поранення отримали троє людей.

Після цього поліція затримала ймовірного нападника, зазначивши, що його дії розслідуються як терористичний акт. Правоохоронці здійснили обшук у будинку в районі Сан-Ісідро в центрі Альхесіраса. Слідство ще має встановити, чи діяв чоловік самостійно, чи був членом екстремістської організації.

Нападника вже ідентифікували як марокканця Ясіне Кан’я. Наскільки вдалося встановити на цей час, близько 18-30 він зайшов у каплицю Сан-Ісідро і почав сперечатися з вірянами, заявляючи, що вони мають перейти в іслам. Потім він пішов і за годину повернувся з мачете та завдав поранення священику. Попри серйозність поранень, його вдалося стабілізувати.

Після цього нападу нападник пішов у церкву Ла Пальма, що поруч з каплицею, де завершувалася служба, влаштував там безлад, перекидаючи церковне приладдя. Священик спробував просити його вийти з церкви. Врешті нападник атакував його та завдав смертельного поранення.

Після того він спробував сховатися, але невдовзі був заарештований.

Окрім того, постраждали кілька людей надворі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus