USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

В Італії дозволили продавати борошно з комах для додавання в їжу людей

2 Лютого 2024 00:37
В Італії вперше дозволили продавати борошно з цвіркунів для споживання людиною в їжу. Досі таке меливо дозволяли продавати лише для використання в кормах для домашніх тварин.

Про це повідомляє The Guardian, передає Бабель.

Комерційний директор компанії-виробника комахового борошна Nutrinsect Хосе Франческо Чіанні стверджує, що їхня продукція екологічно чиста, надзвичайно корисна й багата на поживні речовини, зокрема на білок.

З 2020 року мільйони цвіркунів були вирощені на заводі компанії в італійському муніципалітеті Монтекассіано, що в регіоні Марке. Секрет такого мелива простий: спочатку комах піддають термічній обробці, потім заморожують і подрібнюють на порошок.

Читати ще: Вчені стверджують, що білок комах може сповільнити ожиріння та покращити здоров’я

На початку 2023 року Європейський Союз схвалив продаж цвіркунів, сарани та личинок темних жуків для споживання людиною. Це викликало супротив італійського уряду через побоювання, що комахи потраплятимуть у традиційні страви, як-от макарони або піцу.

Однак до того часу, коли новий європейський закон набув чинності наприкінці минулого року, уряд поступився. Натомість у Італії запровадили суворі правила маркування: пакетики з комаховим борошном обовʼязково мають містити зазначення походження продукту й латинське Acheta domesticus на позначення домашнього цвіркуна.

У Європі все більш довірливо ставляться до комах як продукту харчування – прогнозується, що до 2030 року ринок їстівних комах сягне €2,7 мільярда.

«Це добре для навколишнього середовища, оскільки ресурси, необхідні для розведення цвіркунів, і простір, що для цього використовується, дійсно невеликі, отже викиди майже нульові», – сказав Чіанні.

Читати ще: На Рівненщині у бурштині знайшли комаху, якій близько 30-40 мільйонів років

Тепер цвіркунове борошно розповсюджуватимуть серед постачальників харчових продуктів, і його дедалі частіше можна буде зустріти на полицях італійських супермаркетів. Пакет такого борошна також можна придбати в інтернеті за шість євро.

Що стосується смаку, то Чіанні сказав, що воно схоже на гарбузове насіння, фундук і трохи на креветки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучанин Показати IP 2 Лютого 2024 08:16
Фермерів тиснуть,поступово переводять нас на комах...а ми мовчимо.
Лучанин до Лучанин Показати IP 2 Лютого 2024 11:26
Де моя шапочка із фольги ?!
Шнеєрсон Показати IP 2 Лютого 2024 12:00
Почалося..все за книгами Оруелла і Хакслі..та деякими релігійними книгами

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus