USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.90
  • PLN 9.65 9.85

В Італії на волю вийшов мафіозі, якого за понад 100 убивств засудили до двох довічних термінів

2 Червня 2021 10:05
За співпрацю зі слідством в Італії звільнили засудженого до 2 довічних термінів мафіозі Джованні Бруску. Його визнали винним у низці резонансних вбивств, зокрема, відомого борця з мафією Джованні Фальконе та його дружини.

Сам Бруска заявляв, що вбив щонайменше 150 людей. Його звільнили за співпрацю з правоохоронними органами, пише 24 канал.

Мафіозі Джованні Бруску, відомо за прізвиськом «Свиня», випустили на волю. Ця подія викликала різку критику зі сторони італійського суспільства. Адже до 1996 року Бруска був одним з найбільш розшукуваних італійських злочинців та правою рукою «боса босів» «Коза ностри» Тото Ріїни.

За понад сотню вбивств, до яких був причетних мафіозі, його засудили одразу до 2 довічних перебувань у в’язниці.

Після арешту Бруска почав співпрацювати з урядом, розповідаючи прокурорам про причетність мафії до численних злочинів по всій Італії.

Зокрема, він зізнався у вбивстві 13-річного сина інформатора Сантіно ді Маттео – хлопця задушили та розчинили у кислоті. Його свідчення були цінними, тому термін ув’язнення скоротили.

Однак призначений термін він не відсидів, достроково вийшовши на волю за зразкову поведінку. Тепер протягом 4 років за ним наглядатиме поліція.

Звільнення злочинця розкритикували родичі жертв і багато відомих політиків. Водночас представник прокуратури заявив, що цінність свідчень мафіозі не викликає сумнівів.

Видання Il Fatto Quotidiano цитує слова сестри вбитого ним Фальконе Марії: «По-людськи ця новина завдає мені болю, але це закон, закон, якого добивався і мій брат теж, і його потрібно поважати».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus