USD 39.65 39.97
  • USD 39.65 39.97
  • EUR 39.85 40.05
  • PLN 9.90 10.15

У країнах Європи викрили банди торговців дітьми: затримали майже 400 осіб

5 Листопада 2020 07:00
У кількох європейських країнах пройшла поліцейська операція проти торгівлі дітьми, в результаті якої затримано 388 підозрюваних.

Як повідомляє Deutsche Welle з посиланням на поліцейську службу Євросоюзу Європол у Гаазі, також виявлено 249 потенційних жертв, з них не менш як 61 - неповнолітні. Вік решти ще належить встановити.

Вказується, що операція проводилася у першій половині жовтня спільно з правоохоронними органами Великої Британії, Португалії та Іспанії за підтримки Європейського агентства з охорони зовнішніх кордонів (Frontex) та кількох інших держав, зокрема Німеччини.

Вона була спрямована проти організованих злочинних банд, які займалися торгівлею дітьми з метою сексуального насильства, використання їх як робочу силу або для жебракування. Крім того, за даними Європолу, діти використовувалися злочинцями для здійснення різних злочинів, зокрема контрабанди.

Як зазначає відомство, всередині ЄС торгівля дітьми здійснюється, зазвичай, за допомогою їхніх родичів. Злочинні банди, що займаються цим, діють у багатьох країнах і передають дітей за системою ротації, йдеться в заяві. Серед їхніх жертв часто опиняються неповнолітні біженці з неєвропейських країн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus