USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

У Києві шахраї намагалися продати депутатський мандат за €1,5 млн

26 Листопада 2019 22:55
У Києві затримали двох чоловіків, які обіцяли жінці за 1,5 мільйона євро допомогти в отриманні мандата народного депутата.

Про це повідомляє поліція Києва.

«У рамках досудового розслідування кримінальних проваджень, розпочатих ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 190 (Замах на шахрайство) та ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України, працівники слідчого управління поліції Києва спільно з представниками Служби безпеки України та під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури України викрили двох чоловіків, які шахрайським шляхом намагалися заволодіти 1 500 000 євро. У таку суму фігуранти оцінили свої «послуги» з вирішення питання в отриманні мешканкою столиці мандата народного депутата», – йдеться у повідомленні.

За інформацією правоохоронців, шахраї запропонували свої «послуги» жінці, яка бере участь у конкурсі на заміщення посади на державній службі. Проте пропозиція викликала у клієнтки сумніви, і вона заявила у відповідні служби.

Начальник відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління поліції Києва Максим Асланов розповів, що зловмисників затримали після передачі першого траншу у розмірі 750 000 євро, що відбулася в районі станції метро «Чернігівська».

За його словами, фігуранти, 1973 та 1951 років народження, мешкають у Києві, раніше судимі за різні злочини. Причому, старшого чоловіка правоохоронці місяць тому затримували за скоєння аналогічного злочину – він пообіцяв за 150 000 доларів посприяти у призначенні на посаду голови однієї з райдержадміністрацій. Зловмиснику суд обрав запобіжний захід тримання під вартою та визначив заставу близько 154 000 гривень, яку він сплатив та опинився на волі.
Раніше прокуратура повідомила про викриття осіб, які обманом хотіли отримати 1,5 млн євро за сприяння у призначенні на політичну посаду. Вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство) та обрання запобіжного заходу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
здравомислячий Показати IP 27 Листопада 2019 11:12
Одні затримують,а інші відпускають!Справжній БЄЗПРЄДЄЛ твориться в нашій країні.Дав 154 тисяч і вільний!Красота для злочинців! Висновок:вимагайте в людей гроші,суд прийме рішення-дасть вам заставу,ви сплатите і будете вільні!І дальше можна вимагати гроші у громадян!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus